MENY hamburgermeny Close-menu button
Vilt egg i folie er turmat på sitt beste. Hvor herlig er det ikke å ta med seg restemat, kakke ett egg over og frese det på grillen?

Vilt egg i folie

Vilt egg i folie er turmat på sitt beste. Hvor herlig er det ikke å ta med seg restemat, kakke ett egg over og frese det på grillen?

Publisert 07. april 2022 kl. 08.39

Oppskrift
Vilt egg i folie

Ingredienser
4 personer:

500 gr restekjøtt
4 poteter
1 rødløk
4 ss grillkrydder
4 stk egg
Utstyr:
2 x Matboks
1 x Plastboks
Aluminiumsfolie/
ev. folieskåler
Ved
Lighter
 

Slik gjør du:

Hjemme:

  1. Om du ikke har restekjøtt, kan du enten frese opp en biff, litt kjøttdeig av vilt eller en liten viltstek.
  2. Del opp kjøttet i biter, rødløk i skiver og poteter i båter. Om du har til overs kokte poteter fra gårsdagens middag, så kan de fint brukes.
  3. Ha grillkrydder over i en boks, og resten av ingrediensen over i en matboks. Pakk sekken og kom deg på tur.

På tur:

  1. Fyll foliepakkene med en håndfull kjøtt, poteter og rødløk. Ha godt med viltkrydder på topp. 
     
    vilt egg i folie-2.jpg

     

  2. Bruk gjerne en rist på bålet om du har det. Bålpanne er også fint. Om du kun har bålet, kan du bygge opp med litt steiner som du kan sette foliepakkene på.
     
    vilt egg i folie-3.jpg

     

  3. Kakk ett egg på topp av hver folieskål. Når egget er ferdig stekt er det bare å kose seg med deilig turmat.