Dette er rett og slett en vilt god vegetargryte. Den faller garantert i smak med sin sødme, syrlighet og fylde fra blant annet sopp, grønnsaker, linser og tyttebær.

Vilt god vegetargryte

Dette er rett og slett en vilt god vegetargryte. Den faller garantert i smak med sin sødme, syrlighet og fylde fra blant annet sopp, grønnsaker, linser og tyttebær.

EnkelOver 60 min.

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Vegetargryte:

450 g

blandet sopp

3 ss

smør

2 l

grønnsakskraft

1 stk

løk

4 ss

tomatpuré

2 ss

paprikapulver

2 dl

hvitvin

8 ss

søt soyasaus (kecap manis)

4 stk

store poteter

1 stk

pastinakk

1 stk

sellerirot

4 stk

gulrøtter

2 stenger

stangselleri

380 g

kikerter

380 g

røde linser

380 g

grønne linser

3 ss

tyttebær

2 never

frisk timian

1 ts

salt

1 ts

pepper

2 ss

maizena

Slik gjør du:

Vegetargryte:

Del soppen i skiver. Varm opp en stekepanne med smør, og fres soppen til den er gyllen. 

Ha grønnsakskraften over i en gryte, og ha soppen over i kraften.

Del løken i mellomstore biter. Ha litt mer smør i stekepannen, og fres løken til den er blank.

Tilsett tomatpuréen, og la det småputre i noen minutter. Tilsett paprikapulver og hvitvin, og la det koke litt inn før det has over i gryta. Tilsett søt soyasaus. 

Skrell og del potetene, pastinakken og selleriroten i små biter, og gulrøttene og stangsellerien i skiver. Ha det over i gryta.

Ha salt, pepper, timian, cayennepepper og halvparten av tyttebærene over i gryta, og la det småkoke til potetene begynner å litt møre.

Ha linsene og kikertene i gryta. Bland ut litt maizena i vann og ha det i gryta, litt og litt, for å tykne sausen. La gryta småputre i cirka 15 minutter. Smak til med salt og pepper.

Nyhetsbrev for den matglade

Ønsker du å få matinspirasjon rett i innboksen din hver måned? Da bør du melde deg på vårt nyhetsbrev som vil inneholde nye og fristende oppskrifter.

Meld deg på her External-link icon