
Vilt god vegetargryte
Dette er rett og slett en vilt god vegetargryte. Den faller garantert i smak med sin sødme, syrlighet og fylde fra blant annet sopp, grønnsaker, linser og tyttebær.
Enkel•Over 60 min.
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Vegetargryte:
450 g
blandet sopp
3 ss
smør
2 l
grønnsakskraft
1 stk
løk
4 ss
tomatpuré
2 ss
paprikapulver
2 dl
hvitvin
8 ss
søt soyasaus (kecap manis)
4 stk
store poteter
1 stk
pastinakk
1 stk
sellerirot
4 stk
gulrøtter
2 stenger
stangselleri
380 g
kikerter
380 g
røde linser
380 g
grønne linser
3 ss
tyttebær
2 never
frisk timian
1 ts
salt
1 ts
pepper
2 ss
maizena
Slik gjør du:
Vegetargryte:
Del soppen i skiver. Varm opp en stekepanne med smør, og fres soppen til den er gyllen.
Ha grønnsakskraften over i en gryte, og ha soppen over i kraften.
Del løken i mellomstore biter. Ha litt mer smør i stekepannen, og fres løken til den er blank.
Tilsett tomatpuréen, og la det småputre i noen minutter. Tilsett paprikapulver og hvitvin, og la det koke litt inn før det has over i gryta. Tilsett søt soyasaus.
Skrell og del potetene, pastinakken og selleriroten i små biter, og gulrøttene og stangsellerien i skiver. Ha det over i gryta.
Ha salt, pepper, timian, cayennepepper og halvparten av tyttebærene over i gryta, og la det småkoke til potetene begynner å litt møre.
Ha linsene og kikertene i gryta. Bland ut litt maizena i vann og ha det i gryta, litt og litt, for å tykne sausen. La gryta småputre i cirka 15 minutter. Smak til med salt og pepper.
Nyhetsbrev for den matglade
Ønsker du å få matinspirasjon rett i innboksen din hver måned? Da bør du melde deg på vårt nyhetsbrev som vil inneholde nye og fristende oppskrifter.