
Vilt i folie
Vilt i folie kan du lage ferdig hjemme og varme opp på enten bålet eller primusen. Enkel og god turmat som smaker.
Publisert 19. oktober 2021 kl. 07.55
Oppskrift
Vilt i folie
Ingredienser
4 personer:
600 gr elgbiff (eller biff av annet vilt)
Salt/pepper
2 ss smør
1 stk rødløk
1 stk paprika
4 stk poteter
100 gr kantareller
Urtesmør:
4 ss smør
1 ss sitronsaft
1 ts salt
1 ts pepper
2 ts tørket basilikum
2 ts tørket timian
Slik gjør du:
- Foreberedelser hjemme:
- Del elgbiffen i små biter og krydre med salt og pepper. Varm opp en stekepanne med smør på middels høy varme og fres elgkjøttet til det er gyllent. Ta ut elgkjøttet og ha kantarellene over i stekepannen. Fres dem et par minutter.
- Kok opp en kjele med vann, og kok potetene til de er møre. Del de i små biter.
- Del rødløk i skiver og paprika i middels store biter.
- Bland sammen smør, sitronsaft, salt, pepper, basilikum og timian. Du kan også bruke rutesmør kjøpt i butikken.
Du kan enten lage ferdig viltpakkene hjemme, eller ta med ingrediensene i matbokser og pakke de på tur. Uansett kan det være greit å ta på urtemsøret til slutt.

På tur:
- Fyr opp primusen på middels varme og legg foliepakkene i kjelen. La de ligge til alt er gjennomvarmt og smøret putrer. Du kan fint varme vilt i folie på bålet også.
