
Vilt i folie
Vilt i folie kan du lage ferdig hjemme og varme opp på enten bålet eller primusen. Enkel og god turmat som smaker.
Enkel•30 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Vilt i folie:
600 g
elgbiff
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper
2 ss
smør
1 stk
rødløk
1 stk
rød paprika
4 stk
poteter
100 g
kantareller/sopp
Urtesmør:
4 ss
smør
1 ss
sitronsaft
1 ts
salt
1 ts
pepper
2 ts
tørket basilikum
2 ts
tørket timian
Utstyr som anbefales:
Primus
Gass
Kjele
Aluminiumsfolie
Klype
Slik gjør du:
Dette gjør du hjemme:
Del elgbiffen i små biter og krydre med salt og pepper. Varm opp en stekepanne med smør på middels høy varme og fres elgkjøttet til det er gyllent. Ta ut elgkjøttet og ha kantarellene over i stekepannen. Fres dem et par minutter.
Kok opp en kjele med vann, og kok potetene til de er møre. Del dem i små biter.
Del rødløk i skiver og paprika i middels store biter.
Bland sammen smør, sitronsaft, salt, pepper, basilikum og timian. Du kan også bruke urtesmør kjøpt i butikken.
Tips:
Du kan enten lage ferdig viltpakkene hjemme, eller ta med ingrediensene i matbokser og pakke de i alumuniumsfolie på tur. Uansett kan det være greit å ta på urtemsøret rett før de varmes opp.
Dette gjør du på turen:
Fyr opp primusen på middels varme og legg foliepakkene i kjelen.

La de ligge i kjelen til alt er gjennomvarmt og smøret putrer. Du kan fint varme vilt i folie på bålet også.
