Vilt i folie kan du lage ferdig hjemme og varme opp på enten bålet eller primusen. Enkel og god turmat som smaker.

Vilt i folie

Vilt i folie kan du lage ferdig hjemme og varme opp på enten bålet eller primusen. Enkel og god turmat som smaker.

Enkel30 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Vilt i folie:

600 g

elgbiff

0.5 ts

salt

0.5 ts

pepper

2 ss

smør

1 stk

rødløk

1 stk

rød paprika

4 stk

poteter

100 g

kantareller/sopp

Urtesmør:

4 ss

smør

1 ss

sitronsaft

1 ts

salt

1 ts

pepper

2 ts

tørket basilikum

2 ts

tørket timian

Utstyr som anbefales:  

Primus
Gass
Kjele
Aluminiumsfolie
Klype

Slik gjør du:

Dette gjør du hjemme:

Del elgbiffen i små biter og krydre med salt og pepper. Varm opp en stekepanne med smør på middels høy varme og fres elgkjøttet til det er gyllent. Ta ut elgkjøttet og ha kantarellene over i stekepannen. Fres dem et par minutter.

 

Kok opp en kjele med vann, og kok potetene til de er møre. Del dem i små biter.

Del rødløk i skiver og paprika i middels store biter.

 

Bland sammen smør, sitronsaft, salt, pepper, basilikum og timian. Du kan også bruke urtesmør kjøpt i butikken.

Tips:

Du kan enten lage ferdig viltpakkene hjemme, eller ta med ingrediensene i matbokser og pakke de i alumuniumsfolie på tur. Uansett kan det være greit å ta på urtemsøret rett før de varmes opp. 

Dette gjør du på turen:

Fyr opp primusen på middels varme og legg foliepakkene i kjelen.

Vilt i folie-2.jpg

 

La de ligge i kjelen til alt er gjennomvarmt og smøret putrer. Du kan fint varme vilt i folie på bålet også. 

Vilt i folie-3.jpg

 

Her finner du flere oppskrifter på turmat