
Viltgryte på primusen
Viltgryte smaker alltid godt - spesielt på høsten og spesielt på tur. Med nyplukkede kantareller blir denne gryta ekstra god på smak.
Publisert 15. september 2021 kl. 07.34
Utstyr:
2 matbokse
1 sleiv
1 primus
1 gass
1 lighter
Ingredienser
Viltgryte på primusen
4 personer:
2 ss smør
800 gr rådyrlår eller annet viltkjøtt
1 stk løk
200 gr kantareller
5 dl viltkraft
3 dl fløte
3 skiver brunost
1 ts salt
1 ts pepper
1 ts tørket timian
Maizena jevner brun
Sukkerkulør
Slik gjør du:
Forberedelser hjemme:
- Del opp rådyrlåret i små biter og finhakk løken. Ha det over i hver sin matboks.
- Pakk med resten av ingrediensene.
På tur:
- Varm opp en gryte med smør på middels høyt bluss på primusen, og fres kjøttet til det har fått en fin stekeskorpe. Legg kjøttet til side i matboksen du hadde det med i.
- Ha løken og kantarellene over i gryta, og fres det til løken er blank.
- Ha kjøttet over i gryta og tilsett kraft, fløte og brunost. La det putre på svak varme til sausen begynner å tykne. Smak til med salt og pepper.
Om du ikke har viltkraft så kan du fint bruke oksekraft.
- Om du ønsker en tykkere og mørkere saus, så kan du tilsette litt Maizena og sukkerkulør. Server gjerne med litt godt brød eller flatbrød ved siden av. Nyt viltgryta og resten av turen.