MENY hamburgermeny Close-menu button
Viltgryte på primusen

Viltgryte på primusen

Viltgryte smaker alltid godt - spesielt på høsten og spesielt på tur. Med nyplukkede kantareller blir denne gryta ekstra god på smak.

Utstyr:

2 matbokse
1 sleiv
1 primus
1 gass
1 lighter

Ingredienser
Viltgryte på primusen
4 personer:

2 ss smør
800 gr rådyrlår eller annet viltkjøtt
1 stk løk
200 gr kantareller
5 dl viltkraft 
3 dl fløte
3 skiver brunost
1 ts salt
1 ts pepper
1 ts tørket timian
Maizena jevner brun 
Sukkerkulør
 

Slik gjør du:
Forberedelser hjemme:

  1. Del opp rådyrlåret i små biter og finhakk løken. Ha det over i hver sin matboks.
  2. Pakk med resten av ingrediensene. 

På tur:

  1. Varm opp en gryte med smør  på middels høyt bluss på primusen, og fres kjøttet til det har fått en fin stekeskorpe. Legg kjøttet til side i matboksen du hadde det med i.
  2. Ha løken og kantarellene over i gryta, og fres det til løken er blank.
  3. Ha kjøttet over i gryta og tilsett kraft, fløte og brunost. La det putre på svak varme til sausen begynner å tykne. Smak til med salt og pepper.

    Om du ikke har viltkraft så kan du fint bruke oksekraft.
     
  4. Om du ønsker en tykkere og mørkere saus, så kan du tilsette litt Maizena og sukkerkulør. Server gjerne med litt godt brød eller flatbrød ved siden av. Nyt viltgryta og resten av turen.
     
Erna solberg.JPG
Statsminister Erna Solberg fikk smake på viltgryte på primusen under Vill mat i Oslo på Trollvann søndag 5. september. Hun syntes det smakte veldig godt.