Viltgryte på primusen

Viltgryte på primusen

Viltgryte smaker alltid godt - spesielt på høsten og spesielt på tur. Med nyplukkede kantareller blir denne gryta ekstra god på smak.

Enkel60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Viltgryte på primusen:

2 ss

smør

800 g

rådyrlår

200 g

kantareller

5 dl

viltkraft

3 dl

fløte

3 skiver

brunost

1 ts

salt

1 ts

pepper

1 ts

tørket timian

Utstyr som anbefales:  

2 matbokser
1 flaske
1 sleiv
1 primus
1 gryte
1 gass
1 lighter/fyrstikker

Slik gjør du:

Dette gjør du hjemme:

 

Del opp rådyrlåret i små biter og finhakk løken. Ha det over i hver sin matboks.

 

 

Bland sammen viltkraft og fløte, og ha det ov er på en flaske. Pakk med resten av ingrediensene. 

Tips:

Om du ønsker å gjøre minst mulig på turen, så lager du ferdig gryta hjemme. Ha den over i en stor matboks og varm opp på lavt bluss på primusen.

Dette gjør du på turen:

 

Varm opp en gryte med smør på middels høyt bluss på primusen, og fres kjøttet til det har fått en fin stekeskorpe. Legg kjøttet til side i matboksen du hadde det med i.

 

Ha løken og kantarellene over i gryta, og fres det til løken er blank.

Ha kjøttet over i gryta og tilsett kraft, fløte og brunost. La det putre på svak varme til sausen begynner å tykne. Smak til med salt og pepper.
 

Tips:

Om du ikke har viltkraft så kan du fint bruke oksekraft.

Om du ønsker en tykkere og mørkere saus, så kan du tilsette litt Maizena og sukkerkulør. Server gjerne med litt godt brød eller flatbrød ved siden av. Nyt viltgryta og resten av turen.

Erna.JPG
Statsminister Erna Solberg fikk smake på viltgryte på primusen under Vill mat i Oslo på Trollvann søndag 5. september. Hun syntes det smakte veldig godt.

 

Flere oppskrifter med turmat