
Vilttoast på primusen
En smørstekt vilttoast stappfull av deilig ost og elgbiff med sopp, BBQ-saus og ruccula smaker så himmelsk godt at det er best å lage to med en gang.
Enkel•30 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Vilttoast på primusen:
1 ts
salt
1 ts
pepper
600 g
elgbiff
50 g
smør
8 stk
sopp
8 stk
brødskiver
8 skiver
cheddar
1 pose
ruccula
1 flaske
BBQ-saus
Utstyr som anbefales:
Matboks
- Krydre elgbiffen med salt og pepper.
- Varm opp en stekepanne med 1 ss smør på middels høy varme, og fres elgbiffen til den er gyllen og har en kjernetemperatur på 60 grader for medium stekt. Del den i skiver på ca. 1 cm.
- Del soppen i skiver. Varm opp en stekepanne på middels høy varme med 1 ss smør, og fres soppen til den er gyllen.
- Bred et lag smør på den ene siden på alle brødskivene.
- Pakk biff og sopp i en matboks og ha brødkivene i en brødpose. Pakk med resten av ingrediensene i sekken.
Primus
Gass
Lighter/fyrstikker
Stekepanne
Stekespade
Slik gjør du:
Dette gjør du hjemme:
Krydre elgbiffen med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne med 1 ss smør på middels høy varme, og fres elgbiffen til den er gyllen og har en kjernetemperatur på 60 grader for medium stekt. Del den i skiver på ca. 1 cm.
Del soppen i skiver. Varm opp en stekepanne på middels høy varme med 1 ss smør, og fres soppen til den er gyllen.
Bred et lag smør på den ene siden på alle brødskivene.
Pakk biff og sopp i en matboks og ha brødkivene i en brødpose. Pakk med resten av ingrediensene i sekken.
Dette gjør du på turen:
Fyr opp primusen på lavt bluss. Ha en brødskive med smørsiden ned i stekepannen (to om du får plass til det).
Ha to skiver cheddar på brødskivene etterfulgt av elgbiff, sopp, ruccula og BBQ-saus.
Ha brødskiven på topp med smørsiden opp. Stekes til osten begynner å smelte og bunnen er gyllen. Da snus vilttoasten og stekes videre til den andre siden også er gyllen og osten er helt smeltet.
Tips:
Du kan bruke kjøtt av både reinsdyr, rådyr eller hjort i tillegg til elg i en vilttoast. Vi har brukt cheddar, men du kan også bruke vanlig gulost eller mozzarella. Både teriyakisaus, hoisinsaus, aioli og sriracha mayo smaker også nydelig til denne retten.