
Vilttoast på primusen
En smørstekt vilttoast stappfull av deilig ost og elgbiff med sopp, BBQ-saus og ruccula smaker så himmelsk godt at det er best å lage to med en gang.
Publisert 17. juni 2021 kl. 22.28
Du kan bruke kjøtt av både reinsdyr, rådyr eller hjort i tillegg til elg i en vilttoast. Vi har brukt cheddar, men du kan også bruke vanlig gulost eller mozzarella. Både bjørkesirup, teriyakisaus, hoisinsaus, aïoli og sriracha mayo smaker også nydelig til denne retten.
Oppskrift
Vilttoast på primusen
Ingredienser
4 personer:
1 ts salt
1 ts pepper
600 gr elgbiff
50 gr smør
8 stk sopp
8 stk brødskiver
8 skiver cheddar
1 pose ruccula
BBQ-saus
Slik gjør du:
Forberedelser hjemme:
- Krydre elgbiffen med salt og pepper.
- Varm opp en stekepanne med 1 ss smør på middels høy varme, og fres elgbiffen til den er gyllen og har en kjernetemperatur på 60 grader for medium stekt. Del den i skiver på ca. 1 cm.
- Del soppen i skiver. Varm opp en stekepanne på middels høy varme med 1 ss smør, og fres soppen til den er gyllen.
- Bred et lag smør på den ene siden på alle brødskivene.
- Pakk biff og sopp i en matboks og ha brødkivene i en brødpose. Pakk med resten av ingrediensene i sekken.
På tur:
- Fyr opp primusen på lavt bluss. Ha en brødskive med smørsiden ned i stekepannen (to om du får plass til det).
- Ha to skiver cheddar på brødskivene etterfulgt av elgbiff, sopp, ruccula og BBQ-saus.
- Ha brødskiven på topp med smørsiden opp. Stekes til osten begynner å smelte og bunnen er gyllen. Da snus vilttoasten og stekes videre til den andre siden også er gyllen og osten er helt smeltet.