Informasjon til båtansvarlig

På denne siden finner du informasjon om oppgavene til foreningens båtansvarlig og hvordan du legger ut informasjon på båtens nettside.

Publisert: 08. april 2022 kl. 08.23

Sist oppdatert: 16. juni 2022 kl. 11.38

I tillegg til å sørge for at båten er i orden og klar til bruk før båtsesongen, er det oppgaven til båtansvarlig å oppdatere informasjon om båten som ligger på båtens nettside (minebaater.no).

Legg inn riktige datoer for når båten settes ut og tas opp (sesonginformasjon) og se over at informasjonen om båten er korrekt. Hvis du legger ut utfyllende informasjon om båten og hvor den ligger, gjør du det enklere for medlemmene å bruke den.

Hvis båten ikke er klar til bruk av ulike årsaker, er det viktig at det legges ut informasjon om dette på nettsiden og at dato for Sesongstart endres slik at det ikke er mulig å reservere båten. Da unngår vi at noen får en bomtur. 

Nytt i 2022 er at vi bruker kodelås på båtene, og koden til låsen må legges inn i bestillingssystemet (minebaater.no). (Koden ligger bare i systemet, den vises ikke åpent på nettsiden.) Hvis du har lagt inn koden i systemet, sendes koden ut på e-post til de som bestiller båten. Slik at hvis det ikke er kodelås på båten, må det heller ikke ligge kode i systemet. Og koden på hengelåsen må være den samme som koden i systemet. 

Nedenfor finner du informasjon om hvordan du logger inn på Mine båter-siden (bestillingssystemet) og legger inn kode og annen viktig informasjon.

Logg inn på Mine båter-siden (bestillingssystemet)

 1. Gå til https://minebaater.no/system/login, eller gå til minebaater.no og klikk på Båtansvarlige i det svarte feltet nederst på siden.
 2. Oppgi brukernavn og passord og klikk på Logg inn eller trykk Enter.

Brukernavnet er e-postadressen til båtansvarlig. Passordet blir tilsendt på e-post når brukeren blir opprettet. Passordet bør endres etter første innlogging.

Hvis du har glemt passordet, kan du klikke på Glemt passord? i innloggingsvinduet eller ta kontakt med NJFF. Passordet vil da bli nullstilt og du får tilsendt et nytt passord.

NB! Gi beskjed til NJFF ved bytte av båtansvarlig.

Legg inn kode

Fra sesongen 2022 skal det være hengelås med kode på båtene. Da trenger ikke medlemmene lenger å kjøpe nøkkel for å få tilgang til båtene, men vil i stedet få tilsendt en kode på e-post når de bestiller båten.

Båtansvarlig må legge inn en firesifret kode for båten i bestillingssystemet, som så sendes automatisk på e-post til de som bestiller båten. Denne koden må også stilles inn på låsen som båten er låst med.

Når du har logget inn, kommer du til oversiktssiden for båter

 1. Klikk på navnet på båten i blått under TITTEL.
 2. Klikk på Rediger båt (grønt felt med hvit skrift).

Nå kommer du inn på redigeringssiden for båten. Her kan du oppgi kode for hengelåsen på båten og legge inn diverse informasjon.

 1. Legg inn en firesifret kode som brukes for å åpne hengelåsen på båten i feltene Kode og Gjenta ny kode for å endre. Du må oppgi samme kode i begge feltene.
 2. Kryss av for Kodelås under Bemerkninger lenger ned på samme side.
 3. Klikk på Lagre.

Hvis du i løpet av sesongen endrer koden for en båt som det ligger inne bestillinger på, får de som har bestilt båten, en e‑post med beskjed om ny kode.

Legg inn sesonginformasjon

Under feltene for kode finner du overskriften Sesonginformasjon. Sesonginformasjon brukes til å angi når sesongen begynner og slutter.

 1. Legg inn datoen for når båten kan tas i bruk på våren for Sesongstart.
 2. Legg inn datoen for når sesongen avsluttes på høsten for Sesongslutt.
 3. Klikk på Lagre.

Dersom planlagt dato for sesongstart/sesongslutt ikke er avklart, legger du inn omtrentlige datoer. Husk å oppdatere dersom det blir endringer.

Datoene som legges inn her, styrer når båten åpnes/stenges for bestilling på nettsiden. Hvis dagens dato er innenfor de oppgitte datoene, kan båten bestilles. Hvis dagens dato er utenfor de oppgitte datoene, er det ikke mulig å bestille båten, og medlemmene vil se teksten «Stengt for vinteren» hvis de prøver å bestille.

Oppdater beskrivelsen av båten

Siden det snart er over 200 båter i Mine båter-ordningen, og vi ikke bruker nøkkel lenger, må vi ta ba bort «1 nøkkel – 100 båter» og annen omtale av nøkler i teksten på nettsiden.

 1. Se over dine båtsider at det ikke står noe om nøkler der.

Det finnes en mer detaljert beskrivelse av hvordan du kan redigere båtsidene i denne bruksanvisningen.