MENY hamburgermeny Close-menu button

JAKTHUND: Lynkurs førstehjelp og skadeforebygging

Er du og din firbeinte venn forberedt til høstjakta?

Jakta nærmer seg og vi er mange hundeeiere som teller ned dagene til høstens vakreste eventyr. Mange av oss bruker tiden fremover til å trene, men er det sikkert at vi gjør alt på beste måte for å unngå uheldige skader under jakta eller jaktprøvesesongen? Og hva gjør vi hvis uhellet plutselig er ute mens vi befinner oss langt til skogs eller fjells?

Disse spørsmålene har vi utfordret veterinærer og eksperter ved Sveberg Dyrehospital på. De har skreddersydd et opplegg hvor vi går igjennom det viktigste for oss jegere i løpet av et lite kveldskurs/foredrag.

Kurset avholdes på klubbhuset til Stjørdal jeger og fisk (Severin Broens gate 29). Det koster 200 kr og du trenger ikke være medlem for å melde deg på. VIPPS til #511121 (Stjørdal JFF Hund). Merk betalingen med "Førstehjelpskurs hund"

Se Facebookarrangementet her.

Her følger mer info om temaene vi skal innom:

SKADEFOREBYGGING.
Jakthunder utsettes gjennom sin aktivitet for store belastninger og vil dermed være ekstra utsatt for skader. Belastningene de utsettes for vil kreve spesielle hensyn med tanke på spesifikke, skadeforebyggende tiltak og trening.
På denne temakvelden vil vi gjennomgå:
- Vanlige skader på jakthunder
- Skadeforebyggende tiltak
- Hvilke muligheter finnes for både skadeforebyggende og rehabiliterende behandling?
Foreleser:
Sunniva Morgan; autorisert dyrepleier, rehabiliteringsteraput og hundemassør. Spesialkompetanse sportshunder.

 

FØRSTEHJELP
Er DU forberedt hvis uhellet skulle være ute og din hund blir akutt skadet eller syk? Kunnskap om førstehjelp ved skade og sykdom kan i mange tilfeller være avgjørende for utfallet når uhellet først er ute.
På denne temakvelden vil du lære om generell førstehjelp og vanlige skader og sykdommer på hund. Du vil lære hva du gjør i en akuttsituasjon og hvordan du kan vurdere hvor alvorlig situasjonen er. Du vil også lære hvordan du kan vurdere din hunds helsetilstand.
Det vil bli gjennomgått noen konkrete skader, slik som kloskade, potekutt og beinbrudd, og hvordan du som eier kan håndtere disse skadene på best mulig måte frem til du kommer deg til veterinær.
Du vil dessuten få nyttig informasjon om hva du bør ha med deg av førstehjelpsutstyr på tur for å på best mulig måte kunne hjelpe hunden din om en akutt situasjon oppstår.
Foreleser:
Nicholas Morgan, veterinær, veterinærkiropraktor. Spesial kompetanse i kirurgi og sportsmedisin.

Under begge foredragene er det åpent for å stille spørsmål og ha dialog både underveis og etterpå.

 

Kurset varer i drøye 3 timer og koster 200 kr per person. Som nevnt gjøres påmelding ved å betale på
VIPPS #511121 (Stjørdal JFF Hund). Merk betalingen med "Førstehjelpskurs hund".

Arrangør er Jakthundutvalget i Stjørdal Jeger- og Fiskerforening. Ta kontakt med utvalgsleder Fredrik Fredriksen på tlf 91146560 om du har spørsmål.

Til info: Vi vil ta nødvendige smittevernhensyn iht gjeldende regler.