MENY hamburgermeny Close-menu button

Laksefiske i Stjørdalselva

Informasjon til de som planlegger å fiske laks i Stjørdalselva i sommer.

Publisert 24. mai 2022 kl. 07.33

Det går mot fiskesesong i Stjørdalselva. Under følger viktig info for de som planlegger å fiske i Stjørdalselva i sommer.

Stjørdals-kort

Vi minner om ordningen med et Stjørdals-kort. Den enkelte fisker må ordne dette FØR man kjøper kort. Opprett bruker og betal denne avgiften på 100 kroner hos Elveguiden. Lurer du på noe om dette så ta kontakt med elveeierlaget eller elveguiden.

Vald

SJFF tilbyr laksefiske på ca. 40 vald fordelt på om lag 18 kilometer av Stjørdalselva og Forra. Halvparten av valdene er forbeholdt sesongkortkjøpere.

I år har vi mistet leiekontrakten på valdet Midtkil. Det er et vald vi har hatt i mange tiår så det et stort tap for oss. Vi har forsøkt å erstatte Midtkil med et annet vald, men vi har ikke lyktes. Vi vil ikke selge fiskekort på Midtkil camping i år.

Bortsett fra det er det ingen endringer i tilbudet vårt.

Fiskeregler

Kvoten er 6 laks per sesong, hvorav maks tre kan være over 65 cm. I august er hunnlaks over 65 cm fredet og skal settes skånsomt tilbake i elva igjen. Sjøørret er fredet hele sesongen. Du kan maks ta på land én laks per døgn. I august er det forbud mot markfiske. Vi oppfordrer uansett til måtehold. 

Kortsalg

SJFF praktiserer åpen kortkjøp. Det vil si at du ikke behøver å kjøpe kort før du kommer til Stjørdal. Du kan kjøpe fiskekort på følgende utsalgssteder: TRD Sportsfiskesenter, Jan Sakshaug Sport, Hegra bensinstasjon og Flora camping.

For å kjøpe kort, må du ha betalt Fiskeravgiften og det lokale Stjørdalskortet. Sesongkort er forbeholdt medlemmer av SJFF. Meld deg inn HER. Sørg for at du har ordnet dette før du kjøper kort.

Kortprisene finner du HER.

Kart over valdene er her:
Hvite vald
Røde vald

Vi selger også firmakort som flere ansatte fra samme bedrift kan bruke. 

Forventninger til årets sesong? Fisket i Stjørdalselva har vært ganske jevnt de siste årene til tross for et svakt innsig. Det er mye snø i fjellet så det blir nok mye vann i juni.

Fortsatt noe du lurer på? Ta kontakt med leder i fiskeutvalget, Morten Welde, på e-post: [email protected] eller telefon 97730031.