MENY hamburgermeny Close-menu button

Fiske

Sportsfiske har lange tradisjoner i Norge. I all tid har nordmenn kombinert glede og nytte ved å bringe med seg fangsten hjem.

Det finnes ingen andre land med så stor sportsfiskerandel i befolkningen.

Sportsfiskeutvalget organiserer fiskeaktivitetene i foreninga.

Av faste arrangementer kan nevnes:

  • Isfiskekonkurranse på Soløyvatnet for hele familien
  • Kurs i fluekasting og fluebinding

Det finnes også ei kultiveringssgruppe undelagt sportsfiskeutvalget som ivaretar kultivering av elver og fiskevann. Denne foretar bla prøvefiske, tynningsfiske og andre fiskestellstiltak slik som kartlegging av gytebekker for sjøørrett i Bodø.

Her finner du en oversikt over fiskekortsalg for Bodømarka og andre områder i Bodø Kommune, samt noen gode råd når du skal finne fiskekortutsteder.

​Veldig mange private tilbydere av fiskekort har de siste årene valgt www.inatur.no som sin salgkanal. Vi vil anbefale å først søke på Inatur når du skal kjøpe fiskekort. For å avgrense søket er det lurt å velge innlandsfiske/eller laksefiske, Nordland og aktuell kommune.

En annen salgskanal er scanatura.no her kjøper du blandt annet fiskekort til Hopenvassdraget på Tverrlandet som vi i Bodø JFF er med på å forvalte. 

Finner du ikke noe for det vannet du søker vil vi anbefale å kontakte den lokale jeger og fiskerforeninga eller en besinstasjon eller en matvarebutikk i nærheten.

Men det er fremdeles områder hvor fiskekort selges av privatpersoner, og her er en oversikt:  

For Bodømarka fra Soløyvatnet og innover mot Steigtind og opp mot Skaugtuva selges fiskekort på gården Sandjorda mellom Klåhuskrysset og Heia. Det står skilt ved avkjørselen på Soløyvannsveien, se bilde. 

Skilt Fiskekort Sandjorda lite_jpg.jpg
Skilt Fiskekort Sandjorda

For Soløyvatnet er det også gården Sandjorda og Bertnes Geosenter som selger fiskekort.

For Vågøyvatnet er det Nordland Fylkeskommune som er største grunneier. Kontakt Trond Solstad tlf 91627107 for tillatelse til å fiske. Per september 2020 jobber vi i Bodø JFF med å få til et kortsalg i samarbeid med grunneier. Det er fremdeles en vei å gå, men i samarbeid med grunneier går vi i første omgang igang med et prøvefiske for å kartlegge tilstanden på vatnet. 

For Vatn-Vatn er det pr dd fritt fiske

For Steigtindvatnet er det per dd ikke organisert fiskekortsalg. Vi har grunneierrettigheter til Steigtindvatnet og alle medlememmer i Bodø JFF fisker gratis. Per september 2020 jobber vi i Bodø JFF med å få til et kortsalg i samarbeid øvrige grunneiere. Det er fremdeles en vei å gå, men vi har som mål å få dette klart til 2021. Ønsker du å fiske i Steigtindvatn anbefaler vi at du melder deg inn i foreninga. Skal du bare på en kort tur må du ta kontakt med oss på e-post for å få tillatelse til å fiske. Den gjelder i så fall for vår strandsone ved Steigtindvatnet og ikke de andre vannene. Se kart over vår eiendom på Festvåg her.​

Festvågeiendommen med eiendomsgrense_jpg.jpg
Festvågeiendommen Jegerheimen

For øvrige vann på vår eiendom på Festvåg er det slik at medlemmer fisker gratis. Det er bare lov å fiske fra land. Fiske er i utgangspunkt forbudt i disse vannene og her har vi ikke anledning til å gi ikkemedlemmer tillatelse til å fiske. 

Har du info om flere private salgssteder eller vann med fritt fiske så kan du sende en e-post til [email protected] så legger vi det inn i denne oversikten.

BJFF har robåt i naust for utleie i Valnesvannet i Bodø Kommune.

​Bodø Jeger- og Fiskerforening ved Sportsfiskeutvalget leier ut robåt for 3 personer fra naust i Valnesvatnet. Utleie og nøkler administreres av Bertnes GEOsenter v/Halvard Kvalnes (mobil 908 49493 eller telefon 75518303).

Utleiepris kr 100,- pr døgn for medlemmer, kr 200 for ikke-medlemmer. 

Vester finnes i Naustet. 

Fiskekort kjøpes på Coop Saltstraumen eller Nygårdsjøen, eller på Inatur  

​Det tar ca. en time å kjøre til Valnesvatnet fra sentrum i Bodø. 

BJFF's naust hvor båten ligger er det grønne som ligger for seg selv på en liten odde, tvers over utløpsvika fra Vasshauet. Det enkleste er å gå fra der brua starter og rundt bukta.

Kart Naust Valnesvatnet1_JPG.jpg
Kart merket med naust ved Valnesvatnet

 

Norges Jeger og Fiskerforening har i samarbeid med Gjensidige fordelt båter ut til lokalforeninger i hele Norge. 

En av disse båtene er tildelt Bodø JFF og ligger i Soløyvatnet i nærheten av Skihytta/Salombakken. Båten er laget i aluminium og tåler en støyt. Med sin vekt på kun 78 kilo, skal det være mulig å håndtere den for en person. Båten er 14 fot og modellen heter Viking 440. Det er redningsvester i ei låst kasse ved båten. 

1 nøkkel 100 båter båtbilde_jpg.jpg
1 nøkkel 100 båter-båt

Oppsyn på båten er vår studieleder Jan Ole Østensen. Oppdager du noe galt med båten så gi han tilbakemelding på tlf 90416772. 

​Du kjøper din personlige nøkkel i NJFF's medlemsbutikk. https://www.njffbutikken.no/

​Merk at dette er et medlemstilbud så du må være medlem for å kunne kjøpe nøkkel. Hvis du ikke allerede er medlem i Bodø JFF kan du melde deg inn her. https://minside.njff.no/Portal/forms#directmember

Husk å velge lenken for lokallag og så velge fylkeslag Nordland og lokallag Bodø JFF. ​ Du kan også ta kontakt med styret eller et annet medlem som kan verve deg. ​

Når du har kjøpt og mottatt din personlige nøkkel booker du båten på bookingsiden for 1 nøkkel 100 båter. http://www.xn--minebter-e0a.no/

Fiskekort for alle de store ørretene og røyene i Soløyvatnet kjøper du på gården Sandjorda mellom Kålhuskrysset og Heia. De selger også fiskekort på Bertnes Geosenter. 

I Soløyvatnet er det mange fine steder å fiske, men for grilling og kos anbefales særlig  Bodø Kommunes område på Svartnes. Der er det også en gapahuk rett ved vannet. 

Andre båter i denne ordningen finner du i bookingoversikten, men av lokallag i ​Nordland​ har Beiarn JFF en båt i Åsvatnet i Tollådal​, Rana JFF har båt i Raudvatnet og ​Narvik og Omegn JFF har båter i Hartvikvatnet i Bjerkvik og i småbåthavna i Narvik.

Du kan lese mer om ordningen her http://www.xn--minebter-e0a.no/about 

Kartreferanse for alle båtene i ordningen finner du i bookingoversikten.

Husk å bruke redningsvest og ha respekt for vær og vind!

Bodø JFF har naust og båt ved Langvatnet i Sørfold for utleie

​​​​Langvatnet er langt fra vei og de som skal gå hit på direkten må være spræke. Båten er mye brukt i forbindelse med leie av Faulvassbu og da er det 1,5 til 2  timers gange hit. Andre startpunkter er Kvarv og Lakshola, men da blir det en lengre tur. Båten i naustet er en Suvi 495 godkjent for 4 personer og to personer kan ro den samtidig. Det er en stødig båt, men samtidig tung så det kreves minimum to sterke personer for å få den ut og inn av naustet. Det går ann å overnatte i naustet, men det er ikke ovn eller senger der så det gir kun tak over hodet og ly for vinden. 

Fiskeregler for Langvatnet finner du på Statskogs sine sider. Det er tillatt å sette garn, men det er ikke garn i naustet.

Utleieansvarlig er Arild Karlsen på Kvarv tlf 90577152.

Oppsyn naust i Langvatnet er Bjørn Didriksen 455 05 107

Uteleipris kr 100 pr døgn for medlemmer og kr 200 for ikke medlemmer.​ 

Naust Langvatnet og båt_jpg.jpg
Naust og båt ved Langvatnet
Naust Langvatnet_jpg.jpg
Naust ved Langvatnet
Utedo Langvatnet_jpg.jpg
Utedo ved Langvatnet
Kart Naust Langvatnet_JPG.jpg
Kart til naust ved Langvatnet

 

"Kunstig befruktning"  

Klekkeriet ved Futelva i Breiva ble bygget i den form det nå har i 1981 med midler fra Norsk Tipping, samt statlige og kommunale tilskudd. Tidligere ble det i tillegg til ørret også drevet klekking av laks og sjøørret, men restriksjoner innført midt på 1980 tallet tillater nå kun klekking av fjellørretyngel. Klekkeriet leverer yngel til flere regulanter i Salten som er pålagt å sette ut yngel i regulerte vann, som en kompensasjon for lavere naturlig reproduksjon i regulerte vann. Klekkeriet har de siste årene levert mesteparten av yngelen til Skjerstad, Faulvattenområdet og Glomfjordfjellet. All ørret er av samme art og sjøørreten er en ferskvannsørret som er vandret ut i sjøen. 

STRYKING AV  FISK_jpg.jpg
Fra klekkeriet
STRYKING AV  FISK OKT.2007 027_jpg.jpg
Stryking av ørret

Hver høst blir det lagt ca 45 000 rogn av lokal ørret. De vann hvor rogna hentes fra skal være godkjent av fylkesmannens miljøavd. I løpet av mars/april begynner klekkingen. Rogna har da ligget i vann med temperatur på ca. 3-4°C. Den vanskeligste tiden for yngelen er når de har brukt opp plommeposen de har med seg fra egget, og skal begynne å spise. Vel 50% av yngelen stryker da med. Yngelen fores automatisk fra elektriske foringsapparater. Den yngelen som overlever første året, blir satt ut i dertil godkjente vann i løpet av juli måned, året etter at de er klekket. 3/4 av den klekkede yngelen har da strøket med i klekkeriet. Vi regner med at ca. 80 prosent av tosomringene vokser opp der de blir satt ut, mot 10 prosent overlevende dersom yngelen var satt ut samme året som den er klekket. Den største risiko for yngeldød er sopparasitter. Nøye renhold i alle ledd av klekkeprosessen er nødvendig. Innført vann fra Soløyvatnet renses med UV-filter

Klekkeriet tar imot skoleklasser i undervisningsøyemed. Ta kontakt med utvalgsleder for å avtale tidspunkt.

Utvalgsleder: Kurt Arne Branfjell, tlf. 90570301.

 

Met​te Sofie Bertnes  Leder 908 43920 [email protected]
​Snorre Dille ​​Konst. nestleder ​90722001 [email protected]
​Asbjørn Nesje ​Medlem ​480 13126 [email protected]
Jørgen Nesje  ​​Medlem ​906 53929​ [email protected]
​Jørgen Pedersen ​​​Medlem ​980 26830 [email protected]
​Frank Karlsen ​​​Medlem ​911 45673 [email protected]
​Torgrim Antonsen ​​​Medlem ​995 14878 ​torgrim­­[email protected]

Tilpass søket for aktivitet og kurs

Snarveier
Velg tidspunkt

Bodø JFF

Viser 1-0 av 0

Viser 1-0 av 0