Fuglehund

Velkommen til Rana Fuglehundutvalg sine nettsider.

​​​Her vil dere finne informasjon om alle våre aktiviteter. I aktivitetskalenderen vil du finn de viktigste arrangementene. Vi er også å finne på Facebook på både siden: Fuglehundgruppa i Rana Jeger-og Fiskeforening​ ​

Hvis du ikke finner det du leter etter så er det bare å ta kontakt med noen  i utvalget. 

Dersom du har generelle spørsmål til fuglehundgruppa kan du sende en e-post til oss på: post@ranajff.no

Vennlig hilsen

Fuglehundutvalget i Rana JFF

 

Jørn Sture.jpg

Leder Jørn Sture Nilsskog

Jeg er 70 år og er født med engelsksetter hår i munnen. Min inntreden i fuglehunsporten var så tidlig som 1968 i klubbmesterskapet til Rana og omegn Fuglehundklubb. Siden har jeg hatt et engasjement når det gjelder Jakt og Jaktprøver. Er også opptatt å få med ungdom inn i forenings arbeidet med søkelys på Jaktprøver/ Apportprøver og utstilling.


Har du spørsmål er jeg å treffe på telefon 90649772

 

 

Randi Smith.jpg

Randi Christin Smith (Utstillingsansvarlig)
Jeg er 41 år, og bor på Gruben med samboer og pr. i dag 5 hunder av rasen Breton. Vokste opp med en Korthåret Vorsteh i familien, og fikk første egen Breton i 2005. Jakter småvilt og driver oppdrett under kennelnavnet Valhall. Har vært med i Fuglehundutvalget til Rana JFF siden 2012, med hovedsakelig ansvar for utstillingen.

 

 

 

 

Marika.jpg

Marika Winther Trones (jaktprøveansvarlig) Jeg er 31 år, gift og har 2 barn og 3 pointere. Har vært i Fuglehundutvalget til Rana JFF siden 2017. Og sitter også som kvinnekontakt i hovedstyret til Rana JFF. Fuglehund er blitt en lidenskap og syns det er utrolig morsomt og møte likesinnede fjernt og nært. Så jaktprøver har blitt en viktig arene for konkurranse og for det sosiale.

 

 

 

 

 

Einar Eliassen.jpg

Jeg heter Einar Eliassen og begynner etter hvert å bli en godt voksen mann, som har holdt på med fuglehund i 35 år. Har vært jaktprøvedommer siden år 2000. Har holdt meg til irsk setter, men synes det er givende å se gode hunder i aksjon, uansett rase.

Er uhelbredelig fjellfant og benytter meg av den flotte naturen vår så ofte jeg kan, enten med telt og fiskestang, eller på trening og jakt med hundene. I det daglige er jeg å finne på jobb i SpareBank1 Helgeland.

Fremover blir det viktig å rekruttere nye generasjoner til den flotte hobbyen vår, og å engasjere ungdommen i foreningsarbeidet. Vi må også være flinke til å framsnakke hverandre og det som vi driver med.

 

 

Karl-Petter.jpg

Jeg heter Karl-Petter Grønli og er 27 år, og jobber i det daglige som rørlegger. Har stor interesse for friluftsliv både med jakt og fiske. Fikk min første fuglehund for snart 4 års sia og er fersk med fuglehund. Ønsker å bidra i gruppa og hjelpe til der det er behov.

 

 

 

 

Aleksander Stjernen.jpg

Aleksander Stjernen, 53 år, gift og har to voksen barn. Jeg har lite erfaring med jakthunder, og er nybegynner når det kommer til jaktprøver. Håper å kunne bidra i gruppa der det måtte være behov.

 

 

 
 
 
 
 
 
Rana JFF arrangerer Utstilling for alle hunder i GR.7 og Valpeshow for ALLE raser.

Tekst

I løpet av sommeren/høsten arrangerer fuglehundutvalget 3 kvelder fjelldressurtreninger med hovedfokus på RIOS (ro i oppflukt og skudd).
 
​​​​Kurset er lagt opp til å vise en strukturert og målbevisst måte å nå målet med ro i oppflukt og skudd for din fuglehund. Dette er et tilbud som vil passe for unge hunder som har fått innføring i grunndressur via lineføring og voksne hunder som trenger det lille ekstra for å bli komplett rolig.
 
​​​Samlingssted for de 2 første treningstilfellene vil være på Mofjellet. Siste kurskveld arrangeres i Henbergelva hvor hundene slippes enkeltvis eller parvis i søk.

Pris: Medlem kr: 200,- / Ikke medlem kr: 300,-. 
NB: Begrenset a​ntall plasser. 
Kursavgift skal være betalt inn på forhånd til konto: 4509 25 82713​ (husk å merke betalingen med fjelldressurtrening)
 
Dato for treningskveldene er: 
 
Ta med hundekobbel og gjerne en langline dersom du har, fløyte,dressurlenke og godbiter dersom du ønsker å benytte dette.

Påmelding gjøres til: 
 
 
 
 

Vi arrangerer apportkurs for nybegynnere, hvor det er forkus på hold, bære, gripe og avlevere.
Dette er et kurs som leder opp mot å klare apportbeviset.

Vi arrangerer apportbevisprøve på våre arrangement. Eller på egne annonserte prøver i henhold til regelverket.

Vi vil også holde kurs for de mer erfarne som ønsker å stille på apportprøver.

Vi arrangerer apportprøve annet hver år. (Neste gang 2025) Denne har vært avholdt på Lappsætra i Grønfjelldal.

Veiledning til FKFs klubber mht. gjennomføring av jaktprøver. Folkehelseinstituttets føringer/ – en veileder og en risikovurdering opp mot Jaktprøver.

​​​Hensikten med veilederen er å gi retningslin​jer for FKFs arrangementer, samt å risikovurdere aktiviteten.

Veilederen er tenkt benyttet for arrangører og eventuelt andre som trenger informasjon knyttet til vår aktivitet. 

Denne veilederen skal gjennomgås ved prøvens oppstart, på første dommermøte og skal gjennomgås på første opprop.

Alle som skal delta ved våre jaktprøver bes sette seg inn i veilederen. 

Takk på forhånd

/ Fuglehundutvalget 

veileder_jakt_covid19_2020.pdf