Introjakt villrein Ringebu 2024

 • Fra:
  05.09.2024 kl. 19.00
 • Til:
  08.09.2024 kl. 15.00
 • Varighet:
  4 dager
 • Sted:
  Ringebu
 • Pris:
  Medl: 2000,- / Ikke medl: 3000,-
 • Påmeldingsfrist:
  25.08.2024
 • Arrangør:

Målgruppen er ungdom i aldersgruppen 16-26 år og førstegangsjegere. Dersom det blir ledige plasser blir det åpna for andre.

Deltakeravgift er kr 2000 for deltakere under 26 år eller som fyller 26 i løpet av kalenderåret, kr 4000 for eldre. Prisen gjelder medlemmer av NJFF, høyere pris for ikke medlemmer. Mat og overnatting innomhus er inkludert.

Påmeldingsfrist og frist innbetaling av deltakeravgift er 1. august. Bindende påmelding, avmelding etter 1. august fører til refusjon av halv deltakeravgift. NB: Begrensa antall plasser. Deltakere må sende inn kopi (bilde) av betalt jegeravgiftskort med bestått skyteprøve.

Kurset er fysisk krevende. Det blir lange dager i felt og deltakerne må være forberedt på å gå langt og bratt.

Introjakt blir arrangert av Ringebu&Fåvang JFF i samarbeid med NJFF-Oppland og Ringebu fjellstyre. Jakta vil foregå i Ringebu med utgangspunkt fra Imsdalsskolen i Imsdalen. Kurset vil hovedsakelig bestå av praktisk jakt i felt sammen med erfarne instruktører. 

Hva må en ha med seg?

Personlig utstyr, sovepose, kniv, en god stor ryggsekk (pakkrammesekk er å foretrekke), lighter, kopp, termos (eller kjele og kokeapparat), god håndkikkert, hodelykt med ekstra batterier, gode fjellstøvler, god jaktdress, caps, lue, votter, stillongs, ullgenser, regnklær. I tillegg anbefaler vi alle å ta med seg fjellduk (f.eks. jerven). Gps og eller kompass er også kjekt å ha med. PS. Vindtette klær er ett must.

Rifle med patroner, våpenkort, jegeravgiftskort med kvittering på godkjent skyteprøve. (børsa må være innskutt, da vi ikke har tilgang på skytebane)

Søppelsekk og engangshansker til slakting og bæring av kjøtt.

Jaktform - villreinkort

Stillingsjakt (smygjakt) kan en dele inn i to faser, observasjonsstadiet og selve stillingen. I observasjonsstadiet søker jegeren å finne villrein ved å bevege seg gjennom terrenget eller ved observasjon fra et høyereliggende punkt. Etter at dyret/dyrene er funnet begynner den egentlige stillingsjakten, der målet er å bringe jegeren inn til et godt utgangspunkt for et sikkert skudd. Deltakerne går ofte samla inn i terrenget, men kan bli delt i mindre grupper etter hvert. Deltakerne deler på to villreinkort og må derfor bytte på hvem som skal få sjansen til å stille innpå siste biten og eventuelt skyte. Normalt vil flere få sjansen i og med at det ikke alltid lykkes på første forsøk.

Mat

Det vil bli ordnet med frokost og middag hver dag, men de som måtte ønske annet enn vann servert til middagen, kjøper med seg dette selv. Er det noen som har matallergi av noe slag, gi beskjed til Lars Erik Gausen (larserikgausen@yahoo.no). Vi blir i fjellet hele dagen fredag og lørdag. Det blir mulighet for å smøre niste på Imsdalsskolen, men om noen ønsker noe varm mat ute i felt kan det være greit å ta med real turmat eller lignende. Litt sjokolade, nøtter, rosiner, samt vannflaske er også greit å ha med i felt.

 

Kursplan

Torsdag

19:00: Oppmøte på Imsdalsskolen, Imsdalsvegen 953, 2476 Atna. 

Kart. UTM 32V 585404 6830887

Innlosjering etter hvert som dere kommer.

Info om praktisk jakt, pakking av ryggsekk.

Jaktinfo fra Ringebu fjellstyre.

Kveldsmat, smøre niste, forberedelse til jakt neste dag.

 

Fredag

05:00 frokost. Jakt hele dagen.

Middag om kvelden med gjennomgang av dagens hendelser.

 

Lørdag

05:00 frokost. Jakt hele dagen.

Vi tar litt om slakting og partering undervegs, forutsatt at vi får skutt dyr.

 

Søndag

Vi ser an litt. Har vi fått dyr så kan vi sove litt lengre, hvis ikke kan vi ta en halv dag i fjellet. Videre blir det deling av eventuelt kjøtt mellom deltakerne, mat og avreise.

 

Forsikring: Deltakere må sjekke sin hjem-/reiseforsikring og selv ta ansvar for forsikring.

 

Spørsmål? Kontakt jaktleder Lars Erik Gausen - 95872980 eller Tor Taraldsrud - 48190145

Legg i kalender
KONTAKT

Tor Taraldsrud

Tlf: 48190145

Del: