fra venstre: Svein Laurits Monsen, Eirik Andreassen og Panagiotisk Kalogerakis

Regionmesterskap Lerduesti 2023

Torsdag 25.mai ble årets regionmesterskap i lerduesti gjennomført hos Sørkedalen JFF

Publisert: 26. mai 2023 kl. 14.19

I strålende vær, med litt vind, var det duket for årets andre regionmesterskap i Oslo.

Sørkedalen JFF har tatt på seg ansvaret for haglegrenene i år, og torsdag 25.mai var det rigget til lerduesti.

Lerduesti er en øvelse der deltagerne går gjennom en løype med poster der det på hver post skal skytes 10 skudd på fem doble duer. Duene kan komme fra samme kaster eller fra forskjellige kastere. Duene skal kastes slik at de gir realistiske jegersituasjoner. Normalt skytes det 50 skudd, men grunnet motorhavari på en kaster, ble årets konkurranse gjennomført med kun 40 duer. 

Oslo JFF stilte med seks skyttere til start av årets 22 deltagere. Solemskogen JFF og Oslomarka JFF stilte med en skytter hver og Sørkedalen JFF med hele 14 skyttere til start. Skyttere fra klubber utenfor Oslo deltar ikke i mesterskapsomgangen. Og når finalen var gjennomført var det klart at Eirik Andreassen fra Oslo JFF fikk gullplaketten og titten årets regionmester, fulgt av Svein Laurits Monsen fra Sørkedalen JFF som tok sølvet foran Panagiotis Kalogerakis fra Oslo JFF etter ytterligere en omskyting. Det var jevnt og spennende. 

Og i lagkonkurransen ble det for første gang delt gull mellom Oslo JFF og Sørkedalen JFF.
Oslo stilte med Eirik Andreassen, Panagiotis Kalogerakis og Dennis Sellinger. Sørkedalen JFF stilte med Svein Laurtis Monsen, Dag Kjelsaas og Leif H Larsen. Begge foreningene endte på 103 treff.

Resultatlistene finner du her:

Resultat total ink finale:2023 -RM LS Total m finale
Resultat klassevis: 2023 RM LS klassevis
Resultat lagskyting: 2023 RM LS Lagskyting
Resultat pr forening: 2023 RM LS resultat pr forening

Vi vil oppfordre våre medlemmer å prøve seg på lerduesti og til å stille opp på fylkets konkurranser fremover. Vi håper også våre andre klubber i Oslo klarer stille med noe flere deltagere på de neste konkurransene. Det er god trening og god stemning på Oslos regionsmesterskap.

Vi gratulerer og håper mange tar turen til Sørkedalen JFF 7. juni for regionmesterskapet i jegertrap.