Vi kjører igang et eksklusivt 2 dagers vomme- og matforedlingskurs 6.-7.desember med fokus på bruk av hele dyret og julens smaker.
Du får hands-on erfaring med vomming og partering, som gir trygghet og selvtillit når viltet faller ute på jakt. Vi fokusert på benyttelse av hele dyret, gjennom kurset. Vi bruker økologiske Mangalica ullgris (ca.60 kg slaktevekt) til partering og matlaging sammen med viltkjøtt, som vil gjøre deg til stjerner i desember, når juleposteien skal settes på bordet.
Praktisk info Dag 1 (6.desember):
Slakt og utvomming av dyr. Lørdagen vil vi fokusere på ulike teknikker og deler av dyret med navn og bruksområde. Vi er utendørs, så ta på varme klær og noe å drikke. Dere vil få med dere ca. 1/3 slaktekjøtt hjem, det betyr mye godsaker for enhver julegris.
- Ta på klær som tåler blod og innvoller.
- Ta med en kasse/pose (+ kjøleelementer) til slaktekjøttet for å frakte kjøtt med hjem.
- Ta med egne kniver for slakt og partering. E.g. swingblade, en rimelig kniv som kan treffe ben (blir fort sløv) og en knivsliper. Disse finnes på jaktbutikker eller i vanlig jernvarehandel.
- Ta med 5-7 enkle plasthansker/engangshansker (kjøpes på biltema etc.)
Tid: 6.desember, kl. 10:00-16:00
Sted: Løvenskiold, Dælimosen 50
Praktisk info Dag 2 (7.desember):
Søndagen vil vi fokusere på hvordan vi kan lage næringsrikt pålegg med få ingredienser hvor kjøtt, innvoller og julens smaker er protagonisten. Vi vil gå gjennom ulike matforedlings teknikker, som å lage sylte, speking og hvordan lage ditt eget hundefôr. Du får tilberede dine egne juleposteier til å ta med hjem. Ikke gå glipp av muligheten til å sette din egen vri på denne julens kjøttpålegg. På slutten vil vi ha gleden av å nyte et måltid sammen. Denne dagen vil foregå innendørs på Bergebu. Vi stiller med alt av utstyr og ingredienser.
Tid: 7.desember, kl. 12:00-15:00.
Sted: Løvenskiold, Dælimosen 50
Vi ønsker deg varmt velkommen og inn i julestemning!