Slakt og matdag -Fra krutt til mage!
Hvordan vomme ut og og flå et vilt? Hva skal du gjøre med kjøttet i etterkant? Bli med på disse to ettermiddagene og lær grunnleggende slakte- og flåteknikk samt matforedling, både for felt og innendørs. Vi legger vekt på at deltageren selv skal få prøve seg og gjøre mest mulig på egenhånd. "Hands on" læring. Teknikk, hygiene og smakssansene står i høysete. Det er ingen krav til forkunnskap eller utstyr, vi stiller med alt som trengs i vårt kursslakteri.
Program finner du nedenfor
Program
Dag 1
Slakt og utvomming av dyr. Denne kvelden vil vi fokusere på ulike teknikker og ulike deler av dyret med navn og bruksområde. Alle får hands-on erfaring og mulighet for å ta med kjøtt hjem etter vi er ferdige. Kom i klær som du ikke er redd for å få blod på, ta med slaktekniv og oppbevaringsbeholder/plastpose til kjøtt som du kan ta med hjem.
Tid og sted:
Dato: 16.september 2025, Kl.: 18-21, Løvenskioldbanen, Dælimosen 50.
Dag 2
Denne ettermiddagen vil vi fokusere på hvordan vi tilbereder maten vi vil ha i vår beholdning etter en jaktsesong. Vi vil utforske 3 ulike retter, tilberede og grille dem som et team og deretter nyte dem sammen. Det vil bli gitt meny og fremgangsmåte samt næringsinnhold, som dere kan ta med hjem. Det vil være fokus på viltkjøtt samt kortreiste ingredienser som passer godt til. Her skal fantasien få utløp og smaksløkene aktiveres.
Det vil foregå innendørs på Bergebu (spising) og utendørs (grilling) og vi har alt utstyr og ingredienser for denne ettermiddagen. Sjekk derfor værmelding og kle dere deretter.
Vi vil holde fokus på tilberedningsteknikker, tilbehør, metoder for langtidslagring og god stemning.
Tid og sted:
Dato: 17.september 2025, Kl.: 18-21, Løvenskioldbanen, Dælimosen 50.
NB: Kun 13. plasser tilgjengelig.
Vi gleder oss til å se deg for to gastronomiske og lærerike ettermiddager!