MENY hamburgermeny Close-menu button

Medlem i Solemskogen JFF gratulerer fra Brussel – NJFF runder 150

Veldig hyggelig jubileumshilsen fra Jens Stoltenberg som er medlem i vår forening og dermed også i NJFF.

​​I år er det jubileumsmarkering for alle landets jeger- og fiskermedlemmer. Jens Stoltenberg setter stor pris på forbundet, og sender sine gratulasjoner ifm. jubileet.

Du finner gratulasjonshilsen fra Jens Stoltenberg nedenfor.

Den 10. februar 1871 ble det skrevet historie i Christiania med konstituerende generalforsamling i Norsk Jæger og Fiskerforening. Det vi i dag kjenner som Oslo JFF var starten på det hele, og det vi nå kjenner som Norges Jeger- og Fiskerforbund. Vår egen lokalforening kunne markere jubileum i fjor​, 40 år etter at lokale ildsjeler stiftet lokalforeningen på Solemskogen. I år er altså hovedorganisasjonen 150 år.

Vi finner følgende; Den 10. februar 1871 ble det skrevet historie i Christiania da det ble holdt konstituerende generalforsamling i Norsk Jæger og Fiskerforening. Navnelisten med de som stilte seg bak foreningen er imponerende. Den omfatter et stort antall av datidens samfunnsstøtter, og mange av de 106 familienavnene på listen finner vi igjen som navn på gater og plasser i dagens Oslo.

Den 150-årige reisen har ført med seg noen «fusjoner». I 1960 fant det sted en sammenslutning med Arbeidernes Jeger- og Fiskerforbund (stiftet 1932) og i 1963 ble sportsfiskerne med ved at Norges Sportsfiskerforbund gikk inn i den nasjonale bevegelsen som nå jobber for jegerne og sportsfiskernes interesser i ett felles forbund.

I 1871 var det først og fremst viltpleien og kampen mot rovdyrene som var prioritert.  Fra 1928 ble vedtektene endret slik at foreningen ble et landsforbund. I 1939 ble vedtektene endret på nytt, Oslo- gruppen ble skilt ut som lokalforening tilsluttet landsforbundet.

Solemskogen JFF (1500) og Oslo JFF (1700) er begge blant landets største lokalforeninger. Det er et fåtall NJFF-foreninger som har over 1000 medlemmer. 

Aktiviteter gjennom jubileumsåret

Det var planlagt en rekke aktiviteter som skulle starte allerede i februar. Covid-19 har satt bremsene på mye. Følg oss på vår nettside og Facebook for å holde deg oppdatert.​ Ønsker du å melde deg inn i Solemskogen JFF kan det gjøres her.​