MENY hamburgermeny Close-menu button

Påmelding til saueaversjon frem til jaktstart er nå åpen!

Solemskogen JFF tilbyr aversjonsdressur på Nesgutu gård ved Hellerudsletta med godkjente instruktører. Husk at det er begrenset med plasser, så påmelding og planlegging gjelder (også) her.

Publisert 11. juli 2022 kl. 12.41

Påmelding her!

Trykk her for påmelding

OBS: Hvis du har flere hunder så fyll ut ett skjema per hund og skriv i kommentarfeltet hvis du ønsker sammenhengende timer.

Etter at skjemaet er fylt ut, vil du bli kontaktet via e-post med hvilken dato og tidspunkt du har fått tildelt. Det er veldig viktig at e-postadressen er korrekt utfylt, denne brukes for å sende ut informasjon. Pga ferie kan det drøye noen dager før du får bekreftelse.

Tirsdager og torsdager

Aversjonsdressuren foregår på tirsdag og torsdager mellom kl 18.00 og 21 (til kl 20 når det begynner å bli mørkt i slutten av august).

Vi anbefaler deg å være tidlig ute med påmelding, da det erfaringsmessig kan være vanskelig å få time på slutten av perioden.

Hvilke hunder har behov for saueaversjonstrening /saueaversjonsbevis?

Foruten at mange hundeeiere ønsker også å ta sine forhåndsregler mht sau, så kreves saueaversjonsbevis for å starte på jaktprøver. Videre er det mange grunneiere og rettighetshavere som krever slik dokumentasjon dersom det skal jaktes med hund på deres områder.

Men uansett rase, ferdes du i terreng med sau er saueaversjon viktig for å unngå skader på sau og uheldige situasjoner.

Når og hvor?

Hund/sau foregår på Nesgutu gård, Årosveien 197, 1480 Slattum på tirsdag og torsdag fra 18.0 til 21.00 i august og frem til jaktstart

Ca. 20 minutter fra Ullevål Stadion, enten via Trondheimsveien-Gjelleråsen-Hellerud eller via E6. De som blir tildelt tidlige økter bør ta høyde for noe kø ut av byen.

Kartangivelse fra Oslo

Innkjøring til gården blir gjennom Bjørkealleen som er felles vei med Nordre Nesgutu gård (Hestegården med alle hestehengerne). Nesgutu gård ligger ved avkjøring til venstre inne i bjørkealleen. Ekvipasjene befinner seg i hver sin bil, og kjører ned til der veien deler seg (avstikker til venstre)

Ekvipasjene testes.

Etter test kjører bilen ut til venstre på nedsiden av våningshuset og tilbake til alleen der man kom inn (en form for rundkjøring).

I de rådende tider er det ikke ønskelig at noen forlater bilen og mingler langs gjerdet til hegnet.

Forberedelser

Hunden skal før den kommer til oss gå med "dummy" noen dager. Forberedelser, hvordan dressuren foregår, oppmøtested osv. kan du lese mer om i dette dokumentet.

Hunder som aldri har hatt saueaversjonsdressur, må ha to leksjoner med en ukes mellomrom samt fått godkjent for å få utstedt saueaversjonsbevis.

For hunder som har saueaversjonsbevis, men som har behov for et oppdatert saueaversjonsbevis holder det med en gang forutsatt at de får godkjent på kurset.

Pris og betaling:

Det koster kr 500,- for første gang og så reduseres prisen med kr 50,- pr. gang til min. kr 300,- hvis det er påkrevet med flere leksjoner. Hunder som ikke har vært på aversjonstrening før må ha to timer med 10-14 dagers mellomrom.

Egen medlemspris for Solemskogen Jeger og Fiskeforening på kr 400,- for første gang.

Det er rabatt på kr 50,- for medlemmer av OJFF, samt NISK og NESK.

Det betales med VIPPS på stedet for hver gang.

Ved spørsmål om påmelding kontakt:

e-mail: [email protected]

Hilsen fra

Jakthundutvalget i Solemskogen Jeger & fiskeforening