Påmelding til saueaversjonskurs 2024 er nå åpen!

Solemskogen JFF tilbyr saueversjonsdressur for hund på Nesgutu gård ved Hellerudsletta med våre egne autoriserte aversjonsinstruktører.

Publisert: 12. april 2024 kl. 10.37

Sist oppdatert: 12. april 2024 kl. 10.38

Påmelding til saueaversjonskurs 2024

Hvem har behov for saueaversjonstrening /saueaversjonsbevis?

Foruten at mange hundeeiere ønsker å ta forhåndsregler mht sau, så kreves saueaversjonsbevis
for å starte på jaktprøver. Videre er det grunneiere og rettighetshavere som krever slik
dokumentasjon dersom det skal jaktes eller trenes med hund på deres områder.

Vennlisgst les følgende informasjonsdokument i forbindelse med påmelding til saueaversjonsdressur. Last ned her.

Når og hvor?

Hund/sau foregår på Nesgutu gård, Årosveien 197, 1480 Slattum på tirsdag og torsdag fra 18.00 til 21.00 fra 21. mai og ut måneden, i juni og i august.

Ca. 20 minutter fra Ullevål Stadion, enten via Trondheimsveien-Gjelleråsen-Hellerud eller via
E6. De som blir tildelt tidlige økter bør ta høyde for noe kø ut av byen.

Kartangivelse fra Oslo:

Nesgutu gard.png
Nesgutu gard1.png
Innkjøring til gården blir gjennom Bjørkealleen som er felles vei med Nordre Nesgutu gård (Hestegården med alle hestehengerne). Nesgutu gård ligger ved avkjøring til venstre inne i bjørkealleen.

Det er ønskelig at de som venter i køen blir stående ved bilen og ikke mingler langs gjerdet til hegnet. Dette for ikke å forstyrre de hundene som er i gang med aversjon.

Forberedelser

Hunden skal før den kommer til oss gå med "dummy" i 10-14 dager.  Forberedelser, hvordan dressuren foregår, oppmøtested osv. kan du lese mer om i det dokumentet du mottar etter påmelding.

Hunder som aldri har hatt saueaversjonsdressur, må ha to leksjoner med to ukers mellomrom samt fått godkjent for å få utstedt saueaversjonsbevis.

For hunder som har saueaversjonsbevis, men som har behov for et oppdatert saueaversjonsbevis holder det med en gang forutsatt at de får godkjent på kurset. Husk å ta med tidligere utstedt saueaversjonsbevis.

Pris og betaling:

Det koster kr 500,- for første gang og så reduseres prisen med kr 50,- pr. gang til min. kr 300,- hvis det er behov med flere leksjoner. Hunder som ikke har vært på aversjonstrening før må ha to leksjoner med 10-14 dagers mellomrom.

Egen medlemspris for Solemskogen Jeger og Fiskeforening på kr 400,- for første gang.

Det er rabatt på kr 100,- for medlemmer av Norsk Irsksetter klubb og Sørkedalen JFF.

Det betales med VIPPS på stedet for hver gang. Uteblir man fra avtalt time uten å varsle dette senest dagen før kan man bli belastet for oppmøte med kr. 400,-. Dette fordi vi har stor etterspørsel etter aversjonsdressur på sau.

Påmelding HER

OBS: Hvis du har flere hunder så fyll ut ett skjema per hund og skriv i kommentarfeltet hvis du ønsker sammenhengende timer.

Etter at skjemaet er fylt ut, vil du bli kontaktet via e-post med hvilken dato og tidspunkt du har fått tildelt. Det er veldig viktig at epost-adressen er korrekt utfylt, da det er denne som brukes for å sende ut informasjon.

Aversjonsdressuren foregår på tirsdag og torsdager mellom kl 18.00 og 21.00 (til kl 20 når det begynner å bli mørkt i slutten av august).

Vi anbefaler deg å være tidlig ute med påmelding, da det erfaringsmessig kan være vanskelig å få time på slutten av perioden.

Ved spørsmål om påmelding kontakt på e-post: aversjon.solemskogen@gmail.com

Hilsen fra
Jakthundutvalget i Solemskogen Jeger & Fiskeforening