Resultater fra Fasancup 2023

Årets Fasancup, nr. 27 i rekken gikk av stabelen i Sverige helgen 21-22 oktober.

Publisert: 25. oktober 2023 kl. 13.10

Sist oppdatert: 25. oktober 2023 kl. 13.09

Årets Fasancup, nr. 27 i rekken gikk av stabelen i Sverige helgen 21-22 oktober. 23 hunder hvorav 9 unghunder med 30 forventningsfulle eiere og ledsagere hadde tatt turen over kjølen.

En stormfull lørdag ble benyttet til å trene og spisse formen før søndagens cup.

Søndagen bød på overskyet vær og lite vind og de aller fleste fant fugl og flere av disse opptil flere, så dagen førte til en spennende duell med mange fuglearbeid med løsskudd. Så mange at arrangørene begynte å bli litt bekymret for om ammunisjonsbeholdningen holdt.

Etter åtte timer ute i felten ble følgende stående på pallen:

AK 

  1. plass og klubbmester ble LV Vindeggens Svea,  E/F Kjetil Eriksen (4 fuglearbeid med reis).
  2. plass engelsk setter Tyra, eier Morten Laurendz/ fører Siri Laurendz (3 fuglearbeid uten reis.
  3. plass SV Nattmålsheias Leo, E/F Karsten Søvik (1 fuglearbeid med reis, 1 fuglearbeid uten reis). 

UK

1. premie i unghundklassen gikk til pointer Hank, E/F Ola Thingelstad. (Et flott jaktbart fuglearbeid og en stand langt ute.

Vinnerne er hunder som ikke har minus. Det flere hunder som har like mange fuglearbeid, men som er slått i fugl, sjanser osv. Så her var det godt med sprek fugl og masse sjanser.

Gratulerer til alle vinnere for imponerende resultater og takk til alle deltakere, dommere og våre svenske kjentmenn for en begivenhetsrik Fasancup.

Sees til neste år!

Jakthundutvalget SJFF

(Bildetekst: Fra venstre vinner av unhundklassen Pointer Hunk e/f Ola Thingelstad, Årets vinner og klubbmester langhår Vorsteh Svea e/f Kjetil Eriksen, 2. plass Siri Laurendz med ES Thyra og dommer Jan S. Ulvin.)