MENY hamburgermeny Close-menu button

Suksessfull ungdomsjakt på elg i Gausdal

Foreningens Ungdomsutvalg arrangerte introjakt på elg i Gausdal helgen 30.september til 3.oktober i samarbeid med NJFF-Oppland, Gausdal JFF og Gausdal Fjellstyre.

Publisert 29. oktober 2021 kl. 10.24

Vi var 4 deltakere og 3 instruktører som møtte opp på allmenningshytta Høvrestad som ligger 200 meter sør for Kittilbu i Vestre Gausdal.

Torsdag var det gjennomgang av jakta med detaljer om poster, radiokanaler, jaktregler og annen nyttig informasjon. Fredag morgen skred vi til verket, hundeførerne gikk ut og jegerne posterte. Første drev var uten hell da vi ikke fikk elgen til postrekka idet den trakk ut av terrenget.

Etter lunsj og båling posterte vi i en annen del av området og hundene fikk ganske raskt los og flere dyr var nær postene. En okse kom på posten til Ole Solberg og han skjøt den på ca 100 meter med et velplassert skudd.

Etter en meget bra jaktdag tok vi kvelden med et godt måltid og gjorde oss klar for neste jaktdag som var lørdag.

På lørdag morgen ble oksen som ble skutt fredag hentet ut da 6 hjulingen med belter ikke var tilgjengelig fredag. Vi posterte så i den nordre delen av terrenget som bestod av store myrer og skogkledde åser. Hundefører hadde med seg Frikk Mikael Medalen og etter forholdsvis kort tid ble det los på ku med kalv. Kua var merket og ikke skytbar, men det var kalven. Frikk plasserte et skudd i vital del av dyret og var meget fornøyd.

Begge dyrene ble hengt opp, tildekket og vi bestemte at søndagen måtte brukes til slakting og slaktekurs. Prosessene med slakting og partering ble grundig demonstrert slik at jegerne fikk flå, slakte og partere selv. De 4 introjegerne fikk med seg ca 50 kg renskjært kortreist elgkjøtt hver og jakten og kurset var en stor suksess.

Vi retter en stor takk til NJFF Oppland, Gausdal JFF, Gausdal Fjellstyre, deltakere og instruktører.

Se også foreningens facebookside for flere bilder: 

https://www.facebook.com/solemskogen

Vi kommer tilbake neste år !

#NJFF #NJFFintrojakt #Jakt #Gausdal #Friluftsliv #Elgjakt #Norge #Norsknatur