MENY hamburgermeny Close-menu button

Vellykket villsvinjakt for kvinner

Nok en gang arrangerte Solemskogen JFF villsvinjakt for kvinner i Aremark. Fire deltakere la turen mot øst for å prøve lykken sammen med kvinneutvalgsleder Therese Nordling.

Vi forlot Oslo fredag 23.07 klokken 17:00 og ankom jakthytta ca. 18:30. To av deltakerne var kjent med fasilitetene fra fjorårets jakttur og gledet seg stort til en helg i det nydelige tømmerhuset på to etasjer, to store soverom med digre og deilige senger, dusj, toalett og stort kjøkken, samt flere spiseplasser og stue. Utenfor var en idyllisk hage med egen brygge og båt i et relativt stort tjern. Det var også tilknyttet et lite anneks i hagen med to sengeplasser til og flotte sitteplasser i hagen og på verandaen utenfor med stor grill.

Første kvelden:

Etter litt utpakking fikk vi en kort gjennomgang om villsvinjakt generelt og kveldens planlagte jakt spesielt i regi av jaktleder Ole Thomas Sydnes. Jentene pakket om sekken og var ivrige med ut på postene de hadde fått tildelt sammen med hver sin instruktør. I stor spenning satt de fra ca. 22:00-01:30 den første kvelden, dessverre uten noen fall. Dog ble det observert flere dyr i løpet av kvelden (rev, grevling, sørhare, rådyr og elg). En av postene fikk også oppleve mange villsvin. De sprang og gnafset i åkeren og under tårnet de satt i, i nesten 4 timer. Dessverre var kornet i åkeren så høyt at det ble vanskelige skuddsjanser.

Dagen startet med lang frokost og morgenbad, før deltakerne fikk trene på hagle- og rifleskyting på gården med sommerlige forfriskninger. Det trengtes i varme 26 grader. Jentene fikk vist sine ferdigheter og dro godt fornøyde tilbake til huset sitt og fikk badet enda en gang i solen, mens vertskapet gjorde klart for grillspyd av lokal elg og masse godt tilbehør. Det hele ble inntatt i hagen over et langbord i skyggen.

Smell på åkeren

Så kom kveldens neste mulighet for villsvinjakt for jentene som pakket sekken med ivrig mot. Poster ble fordelt og alle gikk hvert til sitt med egen instruktør. Nå var det litt tyngre å holde seg våken etter det store måltidet og en lang natt dagen før, men jentene var jo tent. 22:15 hørte vi et smell fra åkeren og Ingrid hadde skutt på villsvin. Instruktøren lette litt etter dyret, men det var vanskelig å finne i det høye kornet. Så tikket det inn et bilde på telefonen også, Randi hadde skutt en rev. Vi måtte etter hvert hente hund for å finne villsvinfallet, og med dyktig snute gikk hunden rett på fallet. Med litt ekstra muskelkraft og lykter, klarte vi også å slepe med oss den 80 kg tunge grisen ned til bilene. Det ble servert pølser og god drikke rundt bålpanna på gården før jentene fikk seg en lang natt i slaktehuset med god veiledning.

Det ble nok en lang frokost med kaffe og bading, før jentene fornøyd sjekket ut med nye erfaringer og bekjentskaper. Ny kunnskap om villsvin og ettersøk, god trening på skyting og justering av våpen og sikte, samt mestring av tidligere barrierer var nå med i sekken på vei hjem. Jentene viste stor interesse for flere jakter i området i regi av Solemskogen JFF.

Stor takk til samarbeidspartnere

Vi takker igjen for det gode samarbeidet med familien Sydnes og team Aremark. Solemskogen JFF jobber aktivt for å øke aktiviteter for jenter/kvinner, både på eget terreng og andre steder fremover, samt at vi samarbeider på tvers av andre foreninger i Oslo for å få til flere felles arrangementer. Så følg med i aktivitetskalenderen, på nettsidene og Facebook for flere muligheter. Kanskje nettopp DU få være med på en liknende opplevelse neste gang.