Rypetaksering

Jakthund

Hundeutvalget tilbyr deg som hundeeier en unik mulighet til å bli kjent med andre i klubben som interesser seg for hund og jakt.

Aktiviteter

Jakthundutvalget i Solemskogen jeger og fiskeforening består av en ressursgruppe med jegere som jakter med hund, det være seg fuglehund eller drivende og sporende hunder. Dette er det eneste ikke-kommersielle tilbudet til jakthundfolk i Oslo.

Vi har en rekke erfarne og sertifiserte instruktører i foreningen. Videre allierer vi oss tidvis med eksterne fagfolk, noe som gjør at vi kan tilby våre medlemmer et bredt spekter med aktiviteter for deg som er interessert i samspillet mellom jeger og hund, både på jakt og i dagliglivet.

Jakthundutvalget tilbyr deg som hundeeier en unik mulighet til å bli kjent med andre i klubben som interesser seg for hund og jakt. Tilbudet til medlemmene er basert på hva det til enhver tid er interesse for, bl.a. felles treningssamlinger og vinterjakt, medlemskvelder med foredrag om fuglehund, klubbmesterskap på lavland om høsten og som regel en fest med premieutdeling etter dette. 

  • Jaktprøve skog i Nordmarka i august
  • Tirsdagstreninger året rundt
  • Jakttrening - høyfjell i april
  • Saueaversjon - juni og august - Nesgutu gård
  • Klubbmesterskap for stående fuglehund - oktober til november
  • Temakvelder - vinter
  • Apporttrening og apportprøve - april til juni
  • Blodspor og ferskspor - april til mai

Se mer informasjon om aktiviteter lenger ned. 

​Bli medlem idag

Kontakt gjerne leder i hundeutvalget:

John Arne Medalen
Telefon: 950 96000
E-post: jam@ja-medalen.no

Å delta på jaktprøver er svært sosialt, mange gode bånd til andre deltakere blir knyttet. Videre er det interessant å oppleve gode hunder i jaktterreng og det er lærerikt! Her kan man få tips og råd ikke bare direkte fra andre deltakere, men ved bare å studere og se. Dessuten er jaktprøvesporten viktig for avlsarbeidet som drives rundt omkring i landet i de ulike rasene.

Ypperlig trening til jakta og en fin anledning til å få testet ut hunden. Jaktprøvene arrangeres over to dager i august i Nordmarka.

Tirsdagstrening

Hver tirsdag er det tirsdagstrening for medlemmer i Solemskogen JFF. Vi møtes for å trene lett dressur som lineføring, innkalling, sitt med og uten provokasjon, ro-i-oppflukt og mye annet. Det er en super måte å bli kjent med andre medlemmer på, samt få trent hunden din sammen med andre hunder. 

Det starter kl 18:30 for valper/unghunder og nybegynnere og kl 19:15 for alle andre som ønsker å være med. Det er fullt mulig å være med på begge treningene. 

Dette er et gratis tilbud for alle våre medlemmer og Solemskogen JFF stiller med instruktør. Det er en egen Facebook gruppe med mer informasjon. Sjekk den ut: (SJFF - Tirsdagstrening​)

Blodspor og ferskspor for drivende og sporende hunder

Gruppa trener hunder, jakter hare og rådyr i klubbens terreng og andre steder, tar ettersøksoppdrag og jobber med utdanning av ettersøksekvipasjer ved å avholde blodspor- og ettersøkskurs hver vår! Vi holder normalt et ettersøkskurs hver vår. Sjekk ut aktivitetskalenderen ​for å se når det er blodsporkurs som skal arrangeres.

Saue-avvenning for hund

For mange som utøver jakt med hund er det fra grunneiere et krav om at hunden skal være ”saue-ren” og at eier og fører ved kjøp av jaktkort skal kunne dokumentere dette. Solemskogen JFF arranger årlig flere saue-avvennings kurs der vi utsteder bevis for din hund.
 
Hund - Sau

​​I Norge er det kun de som er autorisert av NJFF (Norges Jeger og Fiskerforbund) som lovlig har anledning til å utøve denne formen for dressur av med el-halsbånd.

Vårt siktemål med dressuren er at du skal kunne opptre tryggere dersom du skal ferdes i områder der sau finnes. Vi kan utstede såkalt saue-renhetsbevis. Dette gjøres først etter to framvisninger av hunden, der den andre gang ikke skal vise interesse for sau i det hele tatt.
 
Du skal vite at vi utsteder bevis etter den erfaringen vi gjør med din hun i vår innhegning. Du er selv til en hver tid ansvarlig for din hunds opptreden etter at den har vært hos oss, og vi tar ikke mot ”reklamasjoner”.​
 
Vi publiserer at påmeldingen er åpen på nettsiden og Facebook. Dette skjer typisk i starten av mai for våren og i midten av juli for høsten (august og tidlig september). Vi har ingen aversjonsdressur i juli.​ Etter påmelding får du mer informasjon. 
 

 

I 25 år har vi arrangert Fasancupen som er et uhøytidelig lavland klubbmesterskap for hunder i UK (unghundklasse) og AK (åpen klasse). Her er det bra med fugl og ingen hunder blir slått ut. Dette er en ypperlig anledning til å bli kjent med jaktprøver i et trivelig miljø.

I januar inviterer vi til rypemiddag med høytidelig premieutdeling.

Nye regler for oppdrett av fasan og rapphøns ble lansert våren 2021 som har satt en stopper for lavlandsprøver for stående fuglehunder, men vi jobber med alternative løsninger for å få avholdt klubbmesterskapet.

Apport er et dressurmoment enhver fuglehund bør beherske. En god apporterende hund bidrar til en mer human jakt ved at skadeskutt fugl raskt blir funnet og avlivet.

Videre stilles det krav til enten apportbevis eller utvist apport dersom du skal få premie i AK- og VK-klassene på jaktprøver.

Apport er en av de mest krevende dressurøvelsene vi lærer hunden, og det er veldig viktig å bruke god tid og gjennomføre innlæringen stegvis. Når båndtvangen setter inn er sommermånedene en ypperlig tid til å drive innlæring av apport. Vi jobber for å få opp et tilbud på dette for vår -sommer 2021.

Vi planlegger vintertrening til fjells og jobber med å finne et godt terreng med godt med ryper. Dette blir en sosial og interessant helg med føring av hund i fjellet i fokus.

Hund/Sau

Hund/sau foregår på Nesgutu gård, Årosveien 197, 1480 Slattum på tirsdag og torsdag fra i juni og august.

Tirsdagstreningene 

Nordre Lindeberg gård - Strømsveien 350, 1081 OSLO

 

 

Temakvelder

Temakveldene inneholder foredrag hvor vi tar for oss aktuelle temaer for oss som er opptatt av jakt med hund og kan variere temaer som fysisk trening av hund, trening av valp, dressur, førstehjelp på hund etc.

Tilpass søket etter aktiviteter og kurs

Filter Aktivitet
Open-filter icon

Velg tidspunkt

Solemskogen JFF

Ingen treff.