Jakt

Jaktutvalget i Solemskogen JFF har som oppgave å forvalte jaktterrenget «Lørenskogterrenget» i Maridalen/Oslo som klubben leier av Løvenskiold. Foreningen skal organisere jakten på en forsvarlig måte, drive viltstell å tilby opplæringsjakt for våre medlemmer. Utover dette forsøker vi å finne andre attraktive jakttilbud som kan tilbys alle i SJFF.

Jaktterreng

Solemskogen JFF​ har i en årrekke disponert et jaktterreng i nærområdet, og tilbyr dette til sine medlemmer. Terrenget er på drøyt 20 000 mål. Terrenget leies av Løvenskiold og det er et forholdsvis langt og smalt skogsterreng på østsiden av Maridalen, fra Solemskogen/Kjelsås i sør, over Movann og opp til Ørfiske, derfra østover mot Tømte og Kalvsjøen.​ Du finner kart over området i menyen under. 

​I dette området har vi småviltjakt og rådyrjakt. Vi deler jakten opp i bukkejakt på rådyr som går fra 10 aug og frem til 24 sept. Fellesjakt på rådyr som går fra 25 sept. og frem til 23 des. Småviltjakta starter 10 sept. og er forbeholdt de med sesongkort frem til 25 sept, da dagskortsalget starter. I tillegg har vi predatorjakt på åte (rev og mår) og fellefangst. 

Se alle våre planlagte jakter i kalenderen lenger nede på siden. Vi vil gjerne ha med nye jegere, så meld deg på! 

Bli medlem

​Kontaktpersoner:
Har du noen spørsmål så ikke nøl med å ta kontakt med leder i jaktutvalget:
John Berntzen
Tlf: 900 86 872
e-post: jakt@solemskogen.org​

Vi opplever muligheten for medlemmer til å få jaktopplevelser rett utenfor stuedøren i Oslo, som ganske unikt. Terrenget er lett tilgjengelig. Enten man bruker sykkel eller bil, trenger man ikke lange turen før man kan starte jakten. Man kan utnytte ettermiddager og helger uten og måtte utruste seg for en liten ekspedisjon. Rådyrjegerne setter tydeligvis meget stor pris på dette, så der overstiger etterspørselen tilbudet på jaktkort hvert år. 

For de som er interessert i småviltjakt, er det imidlertid gode muligheter til å få seg noen fine turer.

Vi har mulighet for fellefangst av predatorer og legger ut åte for jakt på rev. Predatorjakta er gratis for alle medlemmer, men krever at du henter ut jaktkort. Jaktkort får du på Inatur

Solemskogen JFF tilbyr dagskort på felles introduksjonsjakt med drivende hund på rådyr for medlemmer av Norges Jeger- og Fiskerforbund i vårt terreng i Maridalen.

Introjakt på rådyrjakt med drivende hund hos oss i Solemskogen JFF er et tilbud til deg som er helt fersk jeger, jegere uten erfaring fra rådyrjakt og jegere med inntil tre års erfaring med rådyrjakt.

Det er KUN tillatt å bruke hagle ved rådyrjakt med drivende hund i vårt terreng.

For å benytte deg av dette tilbudet MÅ du ha gyldig betalt medlemskap i et av Norges Jeger- og Fiskerforbunds lokallag for inneværende jaktår. Husk å medbringe bevis for betalt jaktkort til Introjakt. Dette må vises frem før jaktstart. 

Medlemmer kan benytte seg av ungdomsrabatten ut det året de fyller 26 år.

Gyldig medlemskort og betalt jaktkort må medbringes


For å benytte deg av dette tilbudet MÅ du ha gyldig betalt medlemskap i et av Norges Jeger- og Fiskerforbunds lokallag for inneværende jaktår. Bevis for betalt jaktkort må fremvises før jakten starter.

Medlemmer kan benytte seg av ungdomsrabatten ut det året de fyller 26 år.

Bli medlem her​

Program:

 • ​Oppmøte er senest klokken 08.00 på den aktuelle jaktdagen. 
 • For oppmøtested og navn/kontaktinfo på jaktleder se terminliste​​​
 • Enkel innføring i rådyretsbiologi. 
 • Hvordan jakter vi rådyr med drivende hund. 
 • Heite tips for vellykket rådyrjakt med drivende hund. 
 • Organisering av dagens jakt, postplassering, sikkerhet og møtesteder.
 • Rutiner ved ettersøk.
 • Behandling av felt vilt (praksis ved fall).

Felling

Ved felling tilfaller det en fellingsavgift på 600 kroner per rådyr. Ved felling deles felt rådyr i 8 stykkningsdeler der skyter har første valg av del, hundefører annet valg av del, de resterende delen tilbys jaktens deltakere etter alder (lav til høy) og erfaring (kort til lang). Fellingsavgiften på 600 kroner fordeles forholdsmessig mellom de som får med seg kjøtt hjem.

Avtale om ettersøkshund er inkludert i dagskortprisen og administreres av jaktleder på den aktuelle jakten.

Ammunisjon​​

 • Det er KUN tillatt å bruke hagle​
 • Det er IKKE mulig å kjøpe ammunisjon av jaktleder. 
 • Last ned NJFF sin ammunisjonsguide her

Påmelding

 • Se kalender under for datoer (datoer blir satt opp senere i år). 
 • Gyldig påmelding ved betalt jaktkort på Inatur​​.
 • Info om jakterrenget, jaktkart og jaktregler finner du i menyen over
 • Informasjonshefte "Rådyrjakt" anbefales og leses (se menyen over).

​Her det bare å smøre matpakke, pakke haglen å melde seg på!!


Velkommen

Kontakt leder av jaktutvalget hvis spørsmål

John Berntzen: Tlf: 900 86 872 (e-post: jakt@solemskogen.org​)

Se også terminliste​ ​for kontaktdetaljer til jaktleder på den aktuelle dato

Solemskogen JFF tilbyr dagskort på fellessjakt med drivende hund på rådyr for medlemmer av Solemskogen Jeger- og Fiskerforening i vårt terreng i Maridalen.

Dagskort fellesjakt på rådyrjakt med drivende hund hos oss i Solemskogen JFF er et tilbud til alle våre jaktende medlemmer. Dagskortet gir kun rett til jakt på og felling av rådyr på terminsfestet fellesjakt ledet av en av foreningens mange godkjente og dyktige jaktledere.

Tilbudet er åpent for alle våre medlemmer, men vi ser helst at om du har lite eller ingen erfaring med rådyrjakt med drivende hund at du først deltar på en av våre mange "Introduksjonsjakter på rådyr", du finner også dagskort til det på inatur.no.

Det er KUN tillatt å bruke hagle ved rådyrjakt med drivende hund i vårt terreng.

For å benytte deg av dette tilbudet MÅ du ha gyldig betalt medlemskap i Solemskogen Jeger- og Fiskerforening for inneværende jaktår.

Medlemmer kan benytte seg av ungdomsrabatten ut det året de fyller 26 år.

Dagskort for felles rådyrjakt kjøpes på Inatur.


Program:

Oppmøte er senest klokken 08.00 på den aktuelle jaktdagen. For oppmøtested og navn/kontaktinfo på jaktleder se terminliste

Her vil jaktleder informere om postfordeling og all annet relevant for jakten den aktuelle dagen.

Ved felling tilfaller det en fellingsavgift på 600 kroner per rådyr. Ved felling deles felt rådyr i 8 stykkningsdeler der skyter har første valg av del, hundefører annet valg av del, de resterende delen tilbys jaktens deltakere etter alder (lav til høy) og erfaring (kort til lang). Fellingsavgiften på 600 kroner fordeles forholdsmessig mellom de som får med seg kjøtt hjem.

​Avtale om ettersøkshund er inkludert i dagskortprisen og administreres av jaktleder på den aktuelle jakten.

 

Solemskogen JFF tilbyr dagskort på småviltjakt for våre medlemmer i vårt terreng i Maridalen. 

For å benytte deg av dette tilbudet MÅ du ha gyldig betalt medlemskap i Solemskogen JFF for inneværende jaktår. Medlemmer kan benytte seg av ungdomsrabatten ut det året de fyller 26 år.​

Vi har en langsiktig forvaltning av våre skogsfuglbestander, henstiller vi til å begrense avskytingen av røy og tiur til maks 1 fugl av hver pr. jeger under sesongen.​ Jaktregler finner du finner du i menyen. Dagskort kjøpes på Inatur​.

Sesongkort selges ikke via Inatur, det må søkes direkte på jakt@solemskogen.org. Se priser her.

Jakta organiseres gjennom Facebook gruppa: "Predatorjakt i Solemskogen"

Gruppen skal brukes til å organisere predatorjakten i Sander- Lørenskogterrenget. Det er i første omgang fokus på revejakt på åte. Vi har to plasser i vårt terreng der man kan sitte på åteplasser å vente på reven. Meld deg inn i Facebook-gruppen så kan du til stille å spørsmål, finne jaktkompiser, få tips eller booke plass på åte. Vi legger også ut bilder som kommer inn, og prøver å være en inspirasjonskilde til jakt på predatorer/rev. Jaktkort kjøpes på Inatur. 

Under finner du jaktregler for rådyr- og småviltjakt i Sander- og Lørenskogterrenget. Det er viktig å sette seg inn i reglene før du skal jakte.

​​​​​​
Småviltjakt


1. Jakttider

Småviltjakten er fra 10. september til 23. desember. Under elgjakten er det begrensninger på deler av vårt terreng. Helgefredningsgrensen er markert med rødt på kartet over grenser. Elgjakten er fra 5. oktober til og med 30. november, med samjakt i november.

Jakthundprøver – ingen jakt. 

 • Elghundprøven er mandag 7. november og tirsdag 8. november, 2022
 • Harehundprøve  er torsdag 17. november og fredag 18 november, 2022

Det er ikke jakt på disse datoer, gjelder alle terreng.

2. Begrensninger på antall fugl

Vi har en langsiktig forvaltning av våre skogsfuglbestander, henstiller vi til å begrense avskytingen av røy og tiur til maks 1 fugl av hver pr. jeger under sesongen.

3. Jaktrapport

Jaktrapport for småvilt skal sendes inn senest 28 desember etter sesong. Det er en forutsetning for å få jaktkort igjen at du innrapporterer, selv om resultatet ble null. Jaktrapport skal fortrinnsvis sendes på e-post til jakt@solemskogen.org Husk å skrive fullt navn.

4. Trening og jakt med hund

Det kreves bruk av godkjente sauerene hunder i tiden før elgjakten. Det er generell båndtvang i tiden 1.april til 20.august. Det er ikke tillatt å trene hunder i terrenget før småviltjakten starter 10.september, med unntak for harehunder som kan trene fra 1. september.

5. Vis hensyn

Vær oppmerksom og unngå jakt på tider og steder hvor det ferdes mye folk. Opptre på en diskret og skikkelig måte, husk at dere er ambassadører for jaktutøvelsen. Postering på hare i trafikkert vei eller ved merket sti, er ikke tillatt.

6. Samkjøringsregelen

Småviltjegere har ikke lov å jakte i terreng hvor klubben skal ha fellesjakt på rådyr enten lør eller søn, og det er den enkelte småviltjegers plikt å ta kontakt og orientere seg om dette. På nettet www.solemskogen.org finner du terminliste og hvem som er jaktleder (tlf.nr og mail)

Info legges også ut på Facebook gruppe: Småviltjakt Solemskogen JFF

7. Jaktledere elglagene:

 • LØRENSKOG (Lørenskogshøgda, terr. mot naturreservatet, Langedalskollen og vestover mot Kalvsjøen): Gunnar Svendsen mob.91544528 Mail: gunnar.svendsen@statnett.no
 • SANDER (Sander syd, Barlindåsen, Fugleleiken, Torkilstuhøgda og Laskerudhøgda): Tore Wendt Jonassen mob.91545616 Mail: to-wen@online.no

8. Regelbrudd
Eventuelle brudd på ovennevnte bestemmelser og regler kan føre til tap av jaktmulighet for dette og senere år.
 

Rådyrjakt


1. Jakttid og andre begrensninger

Følgende krav/begrensninger er gjort i forhold til gjeldende jakttider/jaktformer, hundebruk m.m

 1. Jakttid er 10. august til 23. desember. Kun råbukk frem til 25. september. Under jakt på rådyr med løs på drevet halsende hunder kan ikke boghøyden på hunden overstige 41 cm.
 2. Det er ikke tillat å benytte løs på drevet halsende hund under jakt innenfor ordinær båndtvangsperioden. Det er heller ikke tillatt å bruke løs hund under jakt på voksen råbukk i perioden fra 10. august til og med 24. september. Det er imidlertid tillatt under den ordinære rådyrjakta fra og med 25. september og inntil jakttidens slutt.
 3. LV lar ikke andre jegere få mulighet til å jakte i rådyr i området, men bedriftens eiere, jaktoppsyn og skogfunskjonærer har rett til all jakt og oppsyn i området.
 4. Kun småviltjakt og rådyrjakt hver helg i elgjakt periode
 5. Jakthundprøver – ingen jakt.
 6. Elghundprøven er mandag 7. november og tirsdag 8. november, 2022
 7. Harehundprøve  er torsdag 17. november og fredag 18 november, 2022

 

Det er ikke jakt på disse datoer, gjelder alle terreng

 

2.Leietakers plikter Leietaker/jaktledere skal:

 • Gjøre seg kjent med områdets avgrensing og gjeldende lover, forskrifter og reglene for jakt i terrenget.
 • Identifisere seg og vise til denne avtale på eventuell forespørsel fra oppsyn.
 • Være ansvarlig for at alle jegerne i jaktlaget har betalt jegeravgift, har avlagt godkjent skytterprøve og er kjent med lover, forskrifter og reglene for jakt i terrenget.
 • Stå som ansvarlig for skader jeger eller hunder måtte påføre hus, utstyr eller bufe.
 • Rapportere felt vilt til jaktutvalget Solemskogen JFF .
 • Leietaker har ingen rett til å kreve annen jakt, beitebruk eller vanlig arbeid i skogen stanset i jaktperioden. Dersom dette er forhold som forstyrrer jakta, kan det tas opp med utleier.

3.Utleier plikter å:

 • Orientere leietaker om terrengets grenser, adkomst, regler for jakt etc.
 • Gi opplysninger om det vil foregå annen jakt i terrenget i leieperioden.

4.Leietakers rapporteringsplikt

Leietaker plikter å rapportere fellingsresultat til utleier. Leietaker kan pålegges å samle inn kjever, ovarier, og lignende, samt fylle ut sett dyr – skjema. Skjemaer innsendes til utleier senest 10 dager etter at jakta er avsluttet.

5.Skadeskyting

Dersom et dyr blir påskutt, men ikke felt, skal dette snarest meldes til utleier. Leietaker har rett og plikt til å forfølge det skadeskutte viltet på terrenget som leies. På annen manns grunn har leietaker rett til å forfølge det skadeskutte viltet samme dag som viltet krysset grensen til annet terreng. Grunneiere utenfor det leide terrenget skal varsles før man går over grensen. Eventuelle utgifter i forbindelse med ettersøk av skadet vilt faller i sin helhet på leietaker.

6.Avtale om ettersøkshund

Leietaker skal sørge for å ha tilgang til godkjent ettersøkshund. Dokumentasjon og kontaktinformasjon sendes utleier hvert år før jaktstart.

7.Troféer

Kjøtt, innmat, skinn og gevir tilfaller jaktlaget.

8.Spesielle forhold/bestemmelser

Det gis anledning til å utføre enkle viltstelltiltak etter godkjennelse og rådføring med LV. Hunder skal ha sauerenhetsbevis.

Leietaker skal vise hensyn til allmenheten og legge opp jakten deretter. Det er ikke tillatt å skyte geit fra kje. Vokse rågeiter skal spares.

I tillegg til den oppsynsmyndighet LV har, skal leietager selv foreta oppsyn i terrenget. Leietager er ansvarlig for at jakten skjer i samsvar med god jaktetikk og for at jakten skjer i samsvar med gjeldene lover og forskrifter.

Leietager plikter å informere utleier om aktiviteter og arrangementer fortløpende gjennom året.

9.Reaksjoner ved overtredelse av avtalen eller lovverk

Brudd på denne avtalen kan medføre oppsigelse av kontrakten med øyeblikkelig virkning. Brudd på lovverk og eller forskrifter kan medføre anmeldelse til politiet.

10.Tvist

Overtredelser av avtalen som manglende betaling, kritikkverdig utøvelse av jakten m.m er grunnlag for oppsigelse. Eventuelle tvister skal løses i minnelighet

11.Jaktledere elglagene:

 • LØRENSKOG (Lørenskogshøgda, terr. mot naturreservatet, Langedalskollen og vestover mot Kalvsjøen): Gunnar Svendsen mob.91544528 Mail: gunnar.svendsen@statnett.no
 • SANDER (Sander syd, Barlindåsen, Fugleleiken, Torkilstuhøgda og Laskerudhøgda): Tore Wendt Jonassen mob.91545616 Mail: to-wen@online.no​

Har du tenkt å jakte i vårt terreng?

Jaktkart

Før du jakter må du sette deg inn i grensene for terrengene. 

​Du finner kart over terrenget ved å trykke her​​​

NJFF har utarbeidet et informasjonshefte vedrørende rådyrjakt som alle rådyrjegere burde lese.

Informasjonshefte Rådyrjakt

Du kan laste ned hefte her

Skal du ut å jakte? Riktig ammunisjon er viktig. Les mer i hefte under.

​​​​​NJFF sin ammunisjonsguide kan lastes ned her

Tilpass søket for aktivitet og kurs

Snarveier
Velg tidspunkt

Solemskogen JFF

Viser 1-0 av 0

Viser 1-0 av 0