Ta jegerprøven i Oslo

Velkommen til jegerprøvekurs hos Solemskogen JFF. Våre jegerprøvekurs i Oslo holdes av erfarne og godkjente instruktører på Tåsen Skole (ni samlinger).

Meld deg på jegerprøvekurs External-link icon

Informasjon om jegerprøvekursene

Kursene foregår over ni kvelder

I vår kursoversikt som du finner her finner du kursplan med datoer og tider for jegerprøvekurs. Vær OBS på dager og tider for kurset du melder deg på, og at det passer for deg. Flere av samlingene er obligatoriske og krever deltagelse (vi anbefaler at du deltar på alle samlingene).​

Kursene går over ni samlinger og den enkelte samling tar ca tre timer. Se tidspunkt for oppstart for det enkelte kurs. 

Jegerprøvekurset følger læreplan fastsatt gjennom forskrift av Miljødirektoratet. 

Påmelding til jegerprøvekursene

Når du har funnet det kurset du ønsker deg, melder du deg på her. Du vil motta e-post fra oss som bekrefter at du har plass på kurset med informasjon om betaling av kursbeløp.

Når kurset nærmer seg vil alle påmeldte med bekreftet plass og betaling motta praktisk informasjon. 

Kursbeløp

​​Vi differensierer pris på jegerprøvekurset avhengig av om du enten allerede er medlem i Solemskogen JFF eller ønsker å bli medlem, eller om du ikke er medlem. Se informasjon når du registrerer deg for påmelding. 

For medlemmer i Solemskogen JFF koster kurset kr 2.800.

Om du ikke ønsker medlemskap hos oss koster kurset kr 3.200.​

Kursbeløpet inkluderer lån av våpen og forbruk av ammunisjon til kurset.

Detaljer om betaling vil komme frem når du mottar e-post og bekreftelse fra oss på at vi har mottatt din påmelding og du har plass på kurset. Ved avmelding ved mindre enn ti (10) virkedager før kursstart refunderes ikke kursbeløpet, med mindre vi kan tilby din kursplass til en annen deltager. Ved avmelding mer enn ti (10) dager før kursstart refunderes kursbeløpt med fradrag av kr 1000. ​

Skyting/våpen er inkludert i kursbeløpet. Dette stiller vi altså med. Ørepropper deles ut på samlingen, ta gjerne med egne hørselvern om du har tilgang.

Eksamen

Når du har fullført kurset kan du avlegge jegerprøveeksamen. Du vil få informasjon om dette på første samling. Vi melder opp alle som skal ha eksamen i Oslo, så det går automatisk. Det skal betales et eksamensgebyr til Miljødirektoratet (info på første samling). 

Følger du godt med og er engasjert skal eksamen normalt på greit. Vi har de siste årene ligget på beståttandel eksamen på ca 95 prosent. Vi vil også tipse deg om oppgaver du kan teste deg faglig på nett/app før eksamen (gratisversjon).

Lærebok​

Du trenger lærebok til kurset, om du ikke allerede har tilgang til lærebok er det en etterspurt bok som normalt er tilgjengelig i bokhandelen. Du kan også bestille bok og annet materiell i netthandelen til Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Oppmøtested

Tåsen Skole (alle samlinger utenom skyting foregår her)
​Adresse: Nordbergveien 15, 0875, Oslo

Løvenskioldbanen (samling med skyting)
Adresse: Dælimosen 50, 1359 Eiksmarka​
Info: Vi skal gjennomføre skyting med hagle og rifle. 

Bli medlem i Solemskogen JFF

Se oversikt for jegerprøvekurs i 2024

Påmeldingsskjema

Påmeldingen skal inneholde:

  • Navn
  • Fullstendig postadresse 
  • Fødselsdato
  • Mobiltelefonnummer 
  • E-post

Du mottar bekreftelse på at du har plass via e-post.​ Det er bindene påmelding på våre jegerprøvekurs.

For spørsmål, ta kontakt med jegerprøveansvarlig: Emil-Andre Os