Jaktskyting er en konkurranseaktivitet som interesserer mange av NJFFs medlemmer.
For å bli en dyktig jeger trengs det en viss porsjon praksis, deriblant skytetrening.

Skyting

Moss og Omegn JFF har tre haglebaner, der vi trener på tirsdager mellom 18-21 hele året, samt på fredager 18-21 fra etter påske og frem til jaktstart 10.august. Vi har stort sett alltid en bane med sporting og en bane med jegertrap åpen, så varierer vi litt mellom leirduesti og øvrig på den tredje banen. Banene ligger ved vårt klubbhus, med parkering rett ved siden av. Se vår aktivitetskalender for nærmere detaljer, og nedenfor for nærmere praktisk informasjon, priser og veiledning.

Inline

På våre baner benyttes InLine skytesystem, både på trap og sportingbanen. Det betyr at man ikke lenger bytter på å skyte i lag, men at det skytes fortløpende. Dersom du ikke har benyttet dette tidligere, si ifra ved ankomst så gir vi veiledning.

NB: Det skal alltid meldes fra i klubbhuset ved ankomst, og gis klarsignal til bane for skyting. Dette gjelder også selv om du har både skudd og duer og ikke trenger å gjøre kjøp først. Det kan være viktig informasjon vi skal gi.

Utlån

Vi tilbyr utlån av hagle til ungdommer. Ved behov for dette, si ifra til oss på forhånd slik at vi kan gjøre klar.

Sikkerhet

Det er påbudt med hørselsvern, og det anbefales å benytte briller / øyevern.  Vi har hørselvern til utlån, men  ikke briller. Hagle skal til enhver tid være knukket såfremt den ikke står i stativ eller du skal skyte din tur.

Ved avbrudd i skyting (vedlikehold av maskiner / feil etc) skal skudd tas ut av hagle, og det skal tas noen skritt tilbake fra standplass, og hagle skal være knukket.

Ved klikk / feil på våpen - tilkall banemannskap - våpenet skal til enhver tid peke ut mot skytebanen inntil feil er løst.

Pass på at du ikke peker våpenet rett ned når du lukker igjen for å gjøre klar til skyting - pipe skal alltid peke utover. 

Påse at alle har hørselvern på før skyting.