Rypejakt i Engerdal

Jegerprøven

Jegerprøven ble innført som obligatorisk i 1986. Bakgrunnen for prøven, er at de som jakter vilt i Norge skal ha en god kunnskap og riktige holdninger under jaktutøvelse.

Informasjon om jegerprøvekursene

Kursene foregår over ni kvelder

Moss og Våler jakt og fiskelag gjennomfører normalt et jegerprøvekurs i året med oppstart i januar. Ved stor pågang arrangeres flere kurs.Vær OBS på dager og tider for kurset du melder deg på, og at det passer for deg. Flere av samlingene er obligatoriske og krever deltagelse (vi anbefaler at du deltar på alle samlingene).​

Kursene går over ni samlinger og den enkelte samling tar ca tre timer.

Jegerprøvekurset følger læreplan fastsatt gjennom forskrift av Miljødirektoratet. 

 

Påmelding til jegerprøvekurs

Kurs vil bli annonsert på vår facebookside og i vår aktivitetskalender. Du kan også melde din interesse for å delta på kurs ved å enten ringe eller sende en mail til vår instruktør Ulf Veidahl.

Tlf: 90949410
E-post: [email protected]

Når kurset nærmer seg vil alle påmeldte med bekreftet plass og betalinger på plass motta praktisk informasjon. 
 

Kursbeløp

​​Vi differensierer pris på jegerprøvekurset avhengig av om du enten allerede er medlem i Moss og Våler jakt og fiskelag eller ønsker å bli medlem, eller om du ikke er medlem og egen pris for de under 18 år

For medlemmer i Moss og Våler jakt og fiskelag koster kurset kr 3000.

Om du ikke ønsker medlemskap hos oss koster kurset kr 3.400.​

For ungdom under 18 år uavhengig om du er medlem eller ikke koster kurset kr 2000.
 

Eksamen

Når du har fullført kurset kan du avlegge jegerprøveeksamen. Du vil få informasjon om dette på første samling. Vi melder opp alle som skal ha eksamen i Moss, så det går automatisk. Det skal betales et eksamensgebyr til Miljødirektoratet (info på første samling). 

Følger du godt med og er engasjert skal eksamen normalt på greit. Vi har de siste årene ligger på beståttandel eksamen på ca 95 prosent. Vi vil også tipse deg om oppgaver du kan teste deg faglig på over nett, før eksamen (gratisversjon).

 

Lærebok​

Du trenger lærebok til kurset, om du ikke allerede har tilgang til lærebok er det en etterspurt bok som normalt er tilgjengelig i bokhandelen. Du kan også bestille bok og annet materiell i netthandelen til Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Norges Jeger- og Fiskerforbund er den største i landet, når det gjelder jegerprøven. Hvert år utdanner vi 10.000 nye jegere fordelt på over 500 jegerprøvekurs.