Hund

Jakt med hund har lange tradisjoner i Norge. Innenfor jakthundene er det mange forskjellige grupper og innen disse gruppene er de ulike rasene avlet frem med hver sine særegne kvaliteter som gjør disse til gode jakthunder.

Alle som jakter elg, hjort eller rådyr må ha tilgang på godkjent ettersøkshund.

Vi i hundeutvalget i HOJFF jobber for et aktivt og trivelig miljø for stående fuglehunder og deres eiere på Haugalandet!

Hvert år arrangerer vi treningssamlinger, temakvelder, kurs, fellesturer til jaktprøver, apportbevisprøve, aversjonsdressur og klubbmesterskap. Vi arrangerer også den årlige jaktprøven Haugalandsprøven. Les mer om aktivitene våre under artikkelfanene, eller sjekk ut aktivitetskalenderen nedenfor.

Vi har også tilgang til et lite jaktterreng for småvilt inkl. rype og orrfugl  i Kvanndalen på Nesflaten. Dette terrenget takserer vi også hvert år i første halvdel av august.

Følg oss gjerne på Facebook - HOJFF Fuglehund

 

Leder av hundeutvalget:

Arild Skar tlf - 95884567- [email protected]

Nestleder:

Pål Skagseth - tlf 90947410 - [email protected]

Det avholdes aversjonsdressur på sau i Haugesund og på Karmøy vårparten og sensommer.
 
​​​​HOJFF ønsker at flest mulig lokale hundeeiere, uavhengig av rase, skal la sine hunder gjennomgå aversjonsdressur mot sau. Alle hundeeiere er selv ansvarlige for å gjøre sitt ytterste for å unngå at deres hundehold får konsekvenser for tredjepart. Der ønsker også HOJFF å bidra og vi setter årlig opp kvelder hvor vi tilbyr aversjonsdressur.

Vi anbefaler alle å lese nøye informasjonsbrosjyren til hundeeiere rundt aversjonsdressur her​, NJFF har også laget et skriv som kan leses her!

NB - Viktig informasjon:

  • Bruk «dummy» minimum i 7 dager før man skal gjennomgå dressuren samt 7 dager etter dressuren er gjennomført. Dette for at hunden ikke skal assosiere støt med halsbåndet. Dummy lages enkelt med å tape fast to store batterier til et halsbånd.
  • Det må gå minimum 14 dager mellom første og andre gangs dressur
  • Hunder med lang og tett pels på halsen må klippes
  • Tren på å fukte pelsen på halsen daglig for dressuren

Sundfør kartlink her

 
 
 
 

Haugalandsprøven er en skogsfuglprøve for stående fuglehunder som arrangeres årlig av hundeutvalget i HOJFF i slutten av november.

Hunden må være 2 år på prøvetidspunktet. Påmelding gjøres via NKK og Min Side.

Følg egen nyhetssak om årets prøve. Årets prøve går av stabelen 20-21 november 2021