Hund

Jæren JFL Hundeutvalg

​​​​​Hundeutvalget jobber for bedre forståelse for bruk av jakthund og ​et ansvarsbevisst hundehold. 

​​

Se undermeny for mer informasjon om våre tilbud og aktiviteter.

 

​Tilbud om Ettersøkshund

Jæren Jakt- og Fiskelag kan tilby skriftlig avtale om Ettersøkshund til de av medlemmene våre som jakter i kommunene: Strand, Forsand, Finnøy, Rennesøy, Randaberg, Sola, Stavanger, Sandnes, Gjesdal, Bjerkreim, Klepp, Time, Hå og Egersund. Medlemmene får denne avtalen gratis og vi gjør oppmerksom på at avtalen kun gjelder våre medlemmer. Dersom et jaktlag skal ha en slik avtale, må samtlige i jaktlaget være medlemmer av Jæren Jakt- og Fiskelag.

Dersom det blir behov for sporhund, dekker Jæren Jakt- og Fiskelag hundeførerens kjøreutgifter og eventuelt fergeutgifter. Billigere og bedre avtale kan ingen få.

Dessverre har ikke Jæren Jakt- og Fiskelag mulighet for å tilby de som jakter utenfor dette området avtale om sporhund. Hver enkelt jeger eller jaktlag må her selv inngå avtale med ettersøksring eller fører av Ettersøkshund. Viltnemndene i de enkelte kommunene vil normalt sende ut informasjon om mulighetene for å inngå avtale om Ettersøkshund sammen med fellingsløyvene. I hvertfall skal Viltnemndene ha oversikt over godkjente hunder i kommunen. Viltforvalteren i fylket kan også gi nødvendige opplysninger.

Medlemmene som kjøper kort på foreningens terreng i dekningsområdet, får automatisk avtale som sikrer tilgang til Ettersøkshund. Jaktkortet gjelder som skriftlig avtale. Hvis Ettersøkshund må tilkalles, betales ingenting. Ved skadeskyting eller mistanke om skadeskyting, kontaktes den Ekvipasjen som er geografisk nærmest skuddstedet.

De som ønsker avtale som sikrer tilgang på Ettersøkshund i jaktåret 2023/2024, skriver ut. Avtale om ettersøkshund for medlemmer i Jæren jakt og fiskelag. 2023-2024

Avtalen må medbringes på all jakt, signert med navn og dato.

NB! Avtale må fornyes hvert jaktår for å få med eventuelle endringer i ekvipasjer.

 

Sauerenhetsbevis er en forutsetning for å kunne bruke løs hund i foreningens jaktterreng. Det samme gjelder på på de fleste jaktprøver hvor hunden arbeider løs i terrenget.

​​JJFL tilbyr aversjonsdressur i forbindelse med sau.​

Dressuren foretas ​med elektrisk strømhalsbånd​ og det utstedes sauerenhetsbevis når hunden oppfølger ​​kravene til dette.​​

​​​​​Kontaktperson : Martin Gausland, tlf 99 57 06 88

 

I forveien er det viktig at hundeier og hundefører leser og setter seg inn i følgende informasjon (følg linkene under):

Hunderaser som ikke skal få saurenhetsbevis.docx

Informasjon til hundeeiere.docx