Pølsekurs
Spekepølse og kjøttpølse av hjort
Lær å lage spekepølse etter gammel metode. Sauda jeger- og fiskerforening arrangerer kurs i spekepølseproduksjon etter en metode som var vanlig på Vestlandet frem til krigen. Samtidig vil vi også lage vanlig hjemmelaget kokepølse med hjortekjøtt.
Formålet med kurset: Deltakeren skal selv kunne lage spekepølse etter gammel metode med godt resultat. Deltakeren skal også lære seg å lage vanlig kokepølse av hjort.
Sentrale emner: Melkesyregjæring av kjøttfarse, stapping av pølser, røyking og speking.
Målgruppe: Alle som er interessert i tradisjonsmat og ønsker å lære gamle produksjonsteknikker.
Kurs avgift: 200 kr for medlemmer og 300 kr for ikke medlemmer. Påmelding. Betaling på stedet. Bindende påmelding. Maks antall deltakere 20
Deltakere kan ta med seg kjøttdeig av hjort hvis en ønsker det for å lage sine egne pølser.
Kursholder: Tore Skogen, regionstyreleder i NJFF Rogaland, fra Vindafjord jakt- og fiskerlag og en ivrig hjortejeger.
Kurset har vært svært populært i Vindafjord.