MENY hamburgermeny Close-menu button

Jakt på småvilt og storvilt

Alle som skal drive ordinær jakt må ha bestått jegerprøve og ha betalt den årlige jegeravgiften til staten.

For å jakte storvilt skal det også avlegges en årlig skyteprøve. For jakt på hjort, elg og rådyr må du ha tilgang på ettersøkshund.

 

Jegerprøvekurs, ordinær jakt på storvilt og småvilt, opplæringsjakt på storvilt og småvilt samt slaktekurs

​​​​

 

 

 

Vi har for utlån til våre medlemmer:
 

 • Lavvo
 • Mår/minke feller
 • Elektronisk lokk
 • Bulvarder
  • Grågås
  • Kanadagås
  • Skarv
  • Ender

Jegerprøven

​​​Jaktutvalget arrangerer et jegerprøvekurs pr år med oppstart februar/mars. Vi kjører kurset over to helger og benytter da kurslokaler i Ølensvåg samt skyteanlegget på Fikse hvor vi har tilgang på riflebane og haglebane.

Her finner du link til egen side for jegerprøvekursene vi arrangerer med generell info og påmeldingsinfo

Trykk her

 

Her finner du mer informasjon om jegerprøven:

https://www.njff.no/jakt/sider/Ny-jeger.aspx

VJFL Storviltjakt / Småviltjakt

Vindafjord Jakt- og Fiskelag disponerer terreng både for storviltjakt og for småviltjakt. Terrenget for storvilt ligger på Stokkadalen i Nedre Vats og her har vi løyve på 6-7 hjort samt 3 rådyr. Terrenget for småviltjakt ligger på Bråtveit i Suldal og her kan vi jakte på rype og hare.

Terrengene er disponible for alle våre medlemer og organiseres av en jaktansvarlig for de ulike terrengene.  

På en vanlig sesong deltar normalt sett 15-25 jegere på den ordinære stoviltjakta og det selges i overkant av 50 dagskort. På småviltjakta selges det i overkant av 20 dagskort.  

 

Priser 2021:

 

Hjortejakt - 100/dag, 70kr/kg.

Introjakt Storvilt - 750kr/person (1500 for ikke medlemmer av VJFL)

 

Småviltjakt - 200/dag

Introjakt Småvilt - 400kr/person

 

Storviltjakt

 • Ordinær jakt

  Ordinær jakt på storvilt starter 1. september og avsluttes 23 desember. Frem til 31 oktober vil jakta bli organisert som samjakt hver helg og nye jegere vil da få nyttig erfaring fra de som er kjent i terrenget fra før. Etter 31 oktober er det anledning til å gå alene eller sammen med andre både i helgene og ukedagene etter avtale med jaktleder 

  All jakt avtales med jaktleder og en må selvsagt ha jegerprøven og alle andre nødvendig papirer på plass for å kunne drive jakt i Norge

  Jaktleder Storvilt – Tore Skogen, 91558330 [email protected]
 • Introjakt

  En til to helger på høsten arrangerer vi introjakt på stovilt. Dette tilbudet er beregnet for nye jegere på storvilt slik at de kan få gjort seg kjent med ulike jaktformer rettet mot storvilt samt at man samtidig blir godt kjent i terrenget. Helgene introjakt arrangeres finner du under Aktiviteskalenderen og legges ut på web sidene våre slik at en kan melde seg på.

Småviltjakt

 • Orinær jakt

  Vi leier et småviltterreng på Bråtveit i Suldal. Her har vi anledning til å jakte rype og hare. Terrenget er forholdvis bratt men det tas bra med rype og noen harer hvert år. For de som har behov for overnatting ligger den nye hytta til Turistforeningen, Jonstøl, like i nærheten. Terrenget ligger ca 3km gange fra hytta og 1 km fra parkeringen.

  Kontaktperson Jone Matre, 93451969  [email protected]

   
 • Introjakt

  En helg på høsten arrangerer vi introjakt på småvilt. Dette tilbudet er beregnet for nye jegere på småvlit slik at de kan få gjort seg kjent med jaktformen samt at man samtidig blir godt kjent i terrenget. Helga introjakt arrangeres finner du under Aktiviteskalenderen og legges ut på web sidene våre slik at en kan melde seg på.

  https://www.njff.no/fylkeslag/rogaland/lokallag/vindafjord
   

  Kontaktperson Jone Matre, 93451969  [email protected]

Slaktekurs

I løpet av august/septemeber måned arrangerer vi utendørs slaktekurs hvor vi slakter samt grov- og finparterer to lam og eventulet rådy/hjort om vi får tilgang på dette.  Datoer på våre aktiviteter vil bli lagt ut på Aktivitestkalenderen samt annonsert på vår facebook side.

Leder jaktutvalget: Tore Skogen, mob 91558330 mail, [email protected]

Aktivitetskalender

Tilpass søket for aktivitet og kurs

Snarveier
Velg tidspunkt

Vindafjord Jakt- og Fiskerlag

Vindafjord Jakt- og Fiskerlag