Jaktstua

Jaktstua er ei gammel tømmerhytte med virkelig sjel! Ligger like ved den idylliske Lille Hundekiltjenn, der det også er satt opp en vannpost, og det er mulig å ta seg en dukkert.

Publisert: 15. juli 2021 kl. 22.35

Sist oppdatert: 12. juli 2023 kl. 20.10

Jaktstua er den første hytta man kommer til fra parkeringen i enden av bomvei inn fra Rørholt. Veien kan kun brukes med kjøretillatelse, og denne tillatelsen gis ved hytteleie.

Sengeplass til minst 4 i køyer på soverom, køyer med madrass, dyne og pute. Man må ha med eget sengetøy på grunn av hygienen. Enkelt laken, dyne- og putetrekk.

Det er romslig stue, stor peisovn. Nytt, plassbygget kjøkken med propanbluss. Hytta har moderne propankjøleskap, skuffer og skap med dekketøy og service til 4-5 personer.

Det er solcelle for belysning og lading, en svært sjarmerende, liten veranda med benk og bord der man kan nyte morgenkaffen, og en platting med benker og bord, samt bålpanne for bruk når det ikke er brannfare.

Belysning fra solcelle har stor betydning for brannsikkerhet! Hytta er også utstyrt med separate alarmer for brann, gass og CO2, for at våre leietagere skal føle seg tryggere. Det er flere brannslokninsapparater innendørs.

I uthuset til Jaktstua er det masse tørr ved og huggestabbe, og på andre siden av uthuset finner man en utedo. Løsningen med utedo er svært miljøvennlig! Bark tilsettes i etterlatenskapene, og en  naturlig prosess skaper alt om til jord.

Jaktstua leies ut fra siste halvdel av mai til godt utpå høsten. Gangtid fra parkering er 4 minutter.

Vann til husholdning hentes fra pumpe i tjenna, eller fra bekken. Drikkevann bør tas med. Kan evt hentes i Steinsvann, vannet man kjører forbi rett før man kommer til parkering.

Hyttefadder for Jaktstua er Ole Martin Nevervik, tlf 97423722.

Kontaktperson i forbindelse med leie, er John Kyrre Fjeldvik, tlf 9957 9432, mail kyrre@bjfl.no

 

bomvei, innkjøring kun ifm. hytteleie

 

Ta av fra E-18 ved Langrønningen, der det er skiltet til Valle. Her ligger Norges største Cirkle K-stasjon. Ved stasjonen er det skiltet mot HELLE. Følg den veien, deretter følg skilt til Rørholt br. Følg veien ca. 8 km. til forsamlingshuset på Rørholt hvor du tar av til høyre. Etter ca. 150 meter til høyre igjen inn på bomvei. Følg denne veien til snuplass/"rundkjøring" hvor det parkeres. Fra parkeringen er ca 4 min å gå ned til Jaktstua. Det er skiltet "BJFL". Et parti av stien, bare noen få meter, kan oppleves litt bratt (glatt hvis regn/is, så gå forsiktig:-) ), ellers er det flotte stier og turveier!

Alternativt kan man ta seg frem til hytte vannveien. Da benytter man båt / kano over Flåtevann.

Sykkeltur inn fra parkeringen på Rørholt er en fin opplevelse. God vei inn, en lettvint sykkeltur som passer de fleste, og flott natur. 

Kr. 100,- ved bruk av bil. Kjøretillatelse gis av kontaktperson/hyttefadder. 

 

 

I sommerhalvåret bookes hytta via Inatur

Priser og booking finner du her

Resten av året direkte via hyttefadder/kontaktperson

 

Som medlem i Bamble jeger og fiskerlag har du fiskerett i store deler av kommunen. En rekke mindre vann, i tillegg til store deler av det fiskerike vannet Langen, som ligger mellom Kilebygda og Rørholt, er omfattet av Bamble jeger og fiskerlags fiskekort. Kortet er inkludert i vårt medlemskap.

Langen har både ørret, abbor (tryte) og røye, og har svært beskjeden trafikk av båter og folk. Her hersker den store freden og idyllen mesteparten av året!

Langen har også en utrolig vannkvalitet, noe av det reneste man kan finne, og det er fine plasser på øyer og langs land hvor man kan dra på turer ved hjelp av båten.

Fiskekort er påbudt i våre vann. Dette kan du kjøpe gjennom Inatur (søk opp fiske Bamble jeger og fiskerlag). Kortet skal forevises ved kontroll av Oppsynet. Medlemmer skal kun dokumentere medlemskap.

Kortet dekker store deler av vannet Langen, samt en rekke andre fiskevann i kommunen. Nøyaktig kart finnes i hyttene, og som en egen link nederst på vår fiskekortside på Inatur.

Er du under 16 år, kan du fiske fritt i våre vann (unntatt lakseelv). I perioden 01. januar til 20. august har barn under 16 år rett til å fiske gratis i ferskvann i Norge. Dette gjelder også i vann der det ikke selges vanlige fiskekort.

I hytta på Tangane finnes en rekke riss av storfisk som er tatt her. Det lurer diger ørret og abbor under overflaten, her kan alt skje under en fisketur!

Melder du deg inn i Bamble JFL får du redusert pris på hytteleie, du har fiskekortet inkludert i medlemskortet, og du kan fiske med garn i Langen når du leier hytte.

Våre hytter kan leies gjennom Inatur. Du er da like ved Langen. Ved hytteleie kan du få kjøretillatelse inn til parkeringsplass på Grønne stykket, der hyttene ligger. Du får da også tilgang på båter med eller uten motor, som hører til hyttene.

Alle henvendelser til koordinator for hyttene, John Kyrre Fjeldvik, tlf 9957 9432, evt mail kyrre@bjfl.no

Bildet viser en av ørretene som ble tatt med stang i Langen.

fin fisk i Langen.jpg
fin fisk i Langen