Middagspølser av elgkjøtt i lange baner

"Dette var et nyttig kurs og veldig glad for at jeg fikk være med" var en av kommentarene i oppsummeringen av pølsekurset som kvinneutvalget holdt lørdag 21.oktober.

Publisert: 12. november 2023 kl. 15.26

Ni deltakere, i tillegg til kvinneutvalget, fikk lære hvordan lage middagspølser med elgkjøtt.

Pølsekurs.jpg
Stor aktivitet i klargjøring av pølsefarsen
Krydderblanding.jpg
Krydderblanding

Laila-Merethe Myrhaug (kokk) veiledet deltakerne gjennom prosessen fra farsedeig, tilsetning av ulike krydderblandinger og stapping i pølseskinn. 

Prøvesteking av farsedeigene bekreftet at smaken var akkurat der den skulle eller en måtte tilsette mer krydder. 

Pølsestapping.jpg

 

 

Alle fikk etter hvert god dreis på hele prosessen før en til slutt lot pølsene få trekke i vann. 

 

 

 

 

Elgpølser klar til damping.jpg

Det ble mange meter med pølser som deltakerne produserte til egen husholdning.

 

 

 

Pølsemiddag.jpg

Pølsemakerne takket Laila for en lærerik kursdag hvor vi avsluttet med stekte middagspølser, hjemmelaget potetmos og syltet rødløk. 

Kvinneutvalget er oppfordret til å holde nytt kurs til neste år ettersom det kom flere  hendvendelser etter at kurset var fulltegnet..

Det kom også fram forslag om å få til kurs i hvordan lage spekepølse av elgkjøtt. Kvinneutvalget tar til seg forslagene og vil jobbe videre med ideene.