NordNorsk Villmarksmesse 9-11 juni 2023

Da er forberedelsene for å skaffe frivillige til NNVM 2023 startet! I år som i fjor er det Espen og Stein som er dugnadskoordinatorer. De har gjort seg noen erfaringer fra i fjor, som tilsier at forberedelsene må starte tidlig, og med god informasjon til medlemmene.

Publisert: 10. april 2023 kl. 21.40

Vi har utrulig mange flotte og hyggelige medlemmer som år etter år stiller opp på Villmarksmessa, blide og fornøyde, men vi opplever også at det er blitt litt vanskeligere å få tak i frivillige, forteller Espen og Stein. Kanskje har vi ikke våknet helt av dvalen etter Koronaen?

I fjor tok det litt tid før de ca 70 dugnadsvaktene var dekket. Mange svarte ikke, og mange ringte heller ikke tilbake. Noen måtte endre litt på sine planer, brukte litt betenkningstid før de til slutt gav sitt endelige svar. 

Ved å være litt forut, håper vi medlemmene har høynet beredskapen noe siden i fjor og sitter og venter ved telefonen på en samtale fra oss når det nærmer seg mai, sier Espen med et glimt i øyet. 

Vi ser også at flere og flere medlemmer på forhånd vil vite mer hva vakten deres går ut på. For oss som dugnadskoordinatorer, betyr det at vi må bli enda bedre på å informere om hva det frivillige arbeidet går ut på. Både tidlig nok, men også detaljert nok. Vi fikk faktisk tips fra medlemmene om at de kanskje kunne ha rekrutterte flere bekjente, om de visste litt mer om vaktene som skulle bekles. En slik mulighet kan vi jo ikke la gå fra oss, ler de begge. Da har vi jo flere hjelpere til å gjøre jobben vår!

Troikalederne har allerede fått en bestilling fra dugnadskoordinatorene på hva de ønsker seg av opplysninger. Jo før vi har den, jo bedre, sier Stein. Planen er at opplysningene om vaktene skal ut i god tid før messen tar til.

Og helt til slutt kommer Stein med en oppfordring til alle medlemmene: om dere har endret telefonnummer, eller e-post, så er det veldig fint om dere oppdaterer opplysningene deres i medlemsregisteret. Sjekk gjerne om de registrerte opplysningene er korrekte. Det gjør jobben vår langt enklere.

... og det er jo selvfølgelig lov å ta kontakt med oss for å melde seg til dugnad. 

Espen Bjørnsund Gundersen, tlf: 907 01 575 / espenbgundersen@gmail.com

Stein M. Løkstad, tlf: 901 74 040 / stein.lokstad@online.no