Stemningsrapport fra dugnadskoordinatorene

Vi har tatt temperaturen på våre dugnadskoordinatorer, Espen og Stein, som er godt i gang med å rekruttere frivillige til Nord-Norsk Villmarksmesse 2023. 

Publisert: 10. juni 2023 kl. 18.01

Sist oppdatert: 01. juni 2023 kl. 06.37

Hvordan har rekrutteringen gått så langt? Espen forklarer at de til nå har ringt til nesten halve medlemslisten. Vi har oppnådd kontakt med 109 av foreningens totalt 289 medlemmer. I tillegg er det 26 medlemmer vi har forsøkt å ringe, men ikke oppnådd kontakt med. Av de som er kontaktet har 55 % svart ja, mens 45 % har avslått. Det er mange som tydeligvis er opptatt med turn- eller fotballturnering den samme helgen, skyter Stein inn. Samtidig har jeg mistanke om at mange ikke er fullt så ivrige med å svare telefonen under pinsehelga. Det som er positivt er at flere er flinke til å ta kontakt senere, understreker Stein. 

Stein og Espen tror likevel at det skal la seg gjøre å fylle vaktlistene. I fjor var de gjennom nesten hele medlemslisten før alle vaktene var dekket. De håper imidlertid at det skal gå litt lettere i år, etter at vi for alvor har våknet av "Korona-dvalen". Det gjenstår ennå å dekke ca 30 vakter.

Hvor er det at dere ennå mangler folk? Stein tar opp listen han og Espen jobber med og viser fram "hullene". Listen viser at det ennå mangler en del folk på "mat og kiosk", "billett og vakthold". I tillegg trenger de noen damer til å rydde og rengjøre på dametoalettet. Det er stort sett lørdag og søndag at det mangler folk. 

Matservering dugnad.jpeg
Matsalg

Hva er det de frivillige gjør på de ulike dugnad stasjonene? På mat og kiosk består de ulike vaktene av å betjene betalingsterminaler, servere mat, eller passe på at vi har varer nok i utsalget. Så her er det oppgaver for alle, forteller Stein. For billett og vakthold ligger det litt i kortene hva de holder på med, fortsetter Stein. Det er salg og kontroll av billetter, samt vakthold. 

 

Tilbringertjenesten.jpg
Tilbringertjenesten

Hvordan ser dere for dere at vi skal fylle resten av vaktlistene? Jeg håper at medlemmene kan bidra til dette ved å ta kontakt med oss. Gjerne før vi ringer de. Det gjør jobben vår mye enklere, forklarer Espen. Det er ikke for sent å være med på en meget hyggelig dugnad, sammen med flere av foreningens flotte ildsjeler, opplyser Espen. En ypperlig mulighet til også å få besøkt messa ettersom alle som stiller på dugnad, får gratis helgepass. En får jo også en matbong for den tida man stiller som frivillig.

 

Vi har jo fått en del nye medlemmer i foreningen den siste tiden. Vi håper spesielt disse vil å ta kontakt, da dette er en flott mulighet til å bli bedre kjent med andre medlemmer i foreningen. 

Da er oppfordringen gitt, kontakt våre dugnadskoordinatorer om dere vil være med på hyggelig dugnad.

Stein treffer dere på 901 74 040, mens Espen nås på 907 01 575.