MENY hamburgermeny Close-menu button

Fiske

Sportsfiske har lange tradisjoner i Norge. I all tid har nordmenn kombinert glede og nytte ved å bringe med seg fangsten hjem.

FiskeLygnalaks, foto: Birger Hokholt

Farsund og Lyngdal har uendelige muligheter for fiske. Fra rullestein og sandstrender på Lista, til fjorder og elv. En rekke vann gir muligheter for bra ørretfiske.

​​Fiskeutvalget arrangerer kurs og foredrag innen det meste av fiske gjennom året. 

Vinterstid arrangerer vi kastetreninger og instruksjon i fluekasting innendørs i Lyngdalshallen. Når våren kommer trekker vi ut for treninger og kurs på Prestneset i Lygna. 

Forreningen disponerer Prestegårdsfiske i Lynga. Dette fisket og arrangementer i samarbeid med Elveeierlaget har blitt en viktig arena for rekruttering til Laksefiske. 

Fiskeutvalget jobber for tiden på med Sjøørretprosjektet på Lista. 60 små og mellomstore vassdrag i Farsund kommune overvåkes over ett år for å kartlegge vannkvalitet. I utvalgte vassdrag utfører vi yngeltelling for å få en oversikt over innslag av laks i vassdragene. Prosjektet gjennomføres som et samarbeid med Farsund Kommune og Ragnvald Andersen

Gjennom sesongen arrangerer vi ulike arrangementer og fiskekonkurranser.

Foreningen engasjerer seg i forbindelse med reguleringsplaner og høringer for å sikre miljø og friluftsinteresser i lokalsamfunnet i forbindelse med utbygginger og industri.

Fiskeutvalget FLJFF 2018:

Thomas Ytterdahl, Patrik Kvist, Remi Lund, Tom Rune Olsen, Trond Mossmann, Alf Friestad, Ove Ringdal, Roy Arne Aune

Foreningen har 3 godkjente instruktører i Flue enhånds