MENY hamburgermeny Close-menu button
Vi har samlet 8 apper som kan brukes på tur for deg som elsker natur, jakt og fiske. Den moderne turgåer kommer i alle varianter. Noen elsker utstyr, andre holder det enkelt og noen sverger til teknologi.

8 apper som kan brukes på tur

Vi har samlet 8 apper som kan brukes på tur for deg som elsker natur, jakt og fiske. Den moderne turgåer kommer i alle varianter. Noen elsker utstyr, andre holder det enkelt og noen sverger til teknologi.

Publisert 04. juli 2022 kl. 06.00

Det finnes en rekke apper skapt for naturelskerne. Med noen kan du enkelt finne turforslag, skjulte stier, identifisere spor etter dyr eller få oversikt over når og hvor du kan se nordlyset.

1. Ta bena fatt og oppdag Norge med Outtt

Outtt, tidligere kjent som «TurApp», er en app hvor du får et godt planleggingsverktøy for turmål over hele landet. Skaperne bak appen ønsker å:

  • Gjøre det enklere å oppdage turstier, ruter og andre uteaktiviteter
  • Gjøre nøkkelinformasjon om ulike turer lettere tilgjengelig
  • Gi et detaljert kart over turstier rett på telefonen
  • Dele kunnskap med alle som elsker friluftsliv

Appen gir deg automatiske turforslag i nærheten av der du er, så lenge du skrur på GPSen. Du kan også logge turene dine, og dele de på sosiale medier – samt komme i kontakt med lokale guider.

2. Bli inspirert av den trolske appen Hidden

Hidden er en app som formidler kulturelle og historiske skatter i naturen vår. Her hentes norske folkeeventyr og myter inn, for å inspirere folk til å gå mer på tur. Du kan med denne appen enkelt finne frem til steder fra folketro og kjente historier. Ved å bruke kartet i appen blandes eventyrene inn i den fysiske turopplevelsen. Du får med andre ord en spennende og lærerik opplevelse, som garantert vil gi turglede til store og små.

3. Appen som får deg til å kikke opp på himmelen

Google Sky Map er en app for deg med Android, som elsker å kikke på stjernene – og ofte lurer på hva du faktisk ser. Laster du ned appen kan du kartlegge stjernehimmelen ved å peke mobilen opp mot det du ser over deg. Stjernekartet vil enkelt identifisere ulike stjerner, planeter og stjernetåker. Perfekt for de som tilbringer natten under åpen himmel, eller for de som er ute på tur etter solnedgang.

4. Nordlys-varsel

Appen Aurora Forecast fungerer nesten som et værvarsel, men her vil du heller få oversikt over når nordlyset vil befinne seg på et bestemt sted, til en bestemt tid. Informasjon om vær, solaktivitet og andre opplysninger fra nordlysobservatorier, skaper en slags nordlyskalkulator. Med denne appen vil du ha større sjanser for å finne nordlyset dersom du er på søken! Uansett om du aldri har sett nordlyset, eller om du elsker å se på de dansende fargene vil dette være en god app å ha.

5. Appen som lar deg nyte alle typer dyreopplevelser

Noen gang vært på tur, hørt fuglekvitter eller sett spor etter dyr, og lurt på hva det faktisk er du ser eller hører? Viltappen, utviklet av Svenska Jägerforbundet, gir deg oversikt over vanlige spor, har et utfyllende bibliotek over fuglekvitter, gir informasjon om dyrearter og lar deg dele dine dyreopplevelser med andre. Du kan nemlig enkelt laste opp egne bilder og lydopptak gjennom denne appen.

6. Appen som gir oversikt full over omgivelsene dine

iSikte er en helt genial liten app, hvor du kan bruke mobilens kamera for å få oversikt over omgivelsene dine. Du får ikke bare opp navn på stendene, men du får også vite avstanden til destinasjonene du ser, samt et estimat på hvor lang tid det vil ta å gå dit. I tillegg kommer også denne appen med høydemåler, avstandsmåler og speedometer. Appen fungerer uten dekning, det eneste du har behov for er en smarttelefon med innebygget kompass.

7. Finn ut hva du kan fiske hvor

Fiskher er den mest komplette fiskeappen som viser vei til mer enn 45.000 gode fiskeplasser langs hele norskekysten. Du får avanserte fiskekart og fiskernes beste tips, rett på mobilen.

Test ut NJFFs app ​

Vi i NJFF har faktisk utviklet to egne apper for alle jakt- og fiskeinteresserte. Dersom du er medlem hos oss kan disse by på mange godbiter.

8. NJFF-appen for jegere og fiskere

I vår NJFF-app kan du lære deg sportegn, prøve lokkelyder, ammoguiden eller se på oversikten over fiskearter. Appen er grovt sett delt i to; for jegere og sportsfiskere. Du kan finne jakttider, legge inn mørningsvarsel, se ammoguide, kart over skytebaner, få innføring i gevirbedømming og mye mer. Som sportsfisker har du hele «fiskeguiden» tilgjengelig, du kan beregne k-faktor, og vekt ut fra lengde. I tillegg kan du til enhver tid sjekke sol, måne og tidevann. Siste nytt i appen er oversikt over båtramper i Norge og fiskeplasser tilpasset handikappede. Det meste av innholdet er tilgjengelig uten mobildekning.