MENY hamburgermeny Close-menu button

Husk båndtvang i sommer

Det er sommer og båndtvang, men viktig å holde hunden i form til jakta. Husk å ta hensyn på varme dager og ikke la hunden din være alene i en varm bil.

Publisert 29. juni 2022 kl. 07.25

​​Ikke forlat hunden i bilen

Parker i skyggen med åpne vinduer hvis du må etterlate hunden i bilen for en kort periode, men husk at solen flytter seg og at temperaturen kan bli høy også uten direkte sol. Mange tilfeller av overoppheting av hunder i bil skjer i overskyet vær.

Ha vann tilgjengelig

Hunder tåler lite varme, så tilby rikelig med vann og skygge. Ta hensyn til temperatur, form og ta pauser på lange turer. Asfalt kan bli veldig varm, så gress og stier er bedre alternativer. 

Trening før jakta

Fysisk trening før jakta er viktig dersom du ikke skal ha en slapp hund etter et par dager med jakt. Det er for sent å starte når jakta nærmer seg. NJFF har utarbeidet en oversikt over hvor det er tilrettelagte treningsområder for hund​. 

Les mer om dette og finn treningsområder

Båndtvang for alle

Fra 1. april til 20. august er det generell båndtvang. Da skal du holde hunden i bånd på tur, enten du er i byen eller i skog og mark. Uansett hvor snill og lydig hunden er, så gjelder båndtvangen for alle. Båndtvangen er viktig for å ta vare på bufe, og for å verne sårbart vilt.

Jakthundboka

Alle hunder er individer som både må dresseres, trenes og fores på rett måte. Det er viktig at vi som hundeeiere har kompetanse og kunnskap om hvordan vi best skal legge til rette slik at jaktkameraten kommer i form og presterer når det gjelder. Dressur av jakthunder er tilgjengelig i NJFF-​butikken​. Boka retter seg både mot den vanlige jakthundeier og de som ønsker å ta steget videre som instruktør.​ ​