Isfiskekampen er i gang

Er du barne- eller ungdomsmedlem i NJFF? Da kan du bli med på vinterens kuleste fiskekonkurranse - Isfiskekampen.

Publisert: 06. januar 2023 kl. 14.11

Sist oppdatert: 09. februar 2023 kl. 08.32

Vinteren har senket seg over Norge, og i store deler av landet har nå elver og innsjøer et lokk av is over seg. Isfiskesesongen er endelig i gang, og det er på tide å komme seg ut for å oppleve flotte fiskeopplevelser kledd i hvitt.

Gratis medlemskonkurranse

Det finnes en rekke spennende arter man kan fiske i ferskvann, men våre tre vanligste arter: abbor, ørret og røye er nok de artene som opptar de fleste hver vinter. Vi i NJFF er opptatt av å spre fiskeglede, og ønsker at flere barn og unge skal komme seg ut for å ta del i den fantastiske aktiviteten som isfiske kan være. I samarbeid med Fishbuddy har vi derfor startet opp Norges første heldigitale isfiskekonkurranse. Den foregår gjennom hele vinteren med hele Norge som konkurranseområde, eksklusivt og gratis for våre barne- og ungdomsmedlemmer i alderen 0 - 19 år.

Slik melder du deg på

Ønsker du å melde deg på? Da laster du ned Fishbuddy-appen, enten i Google Play om du har androidtelefon, eller i Appstore om du har Iphonetelefon.

PS: barn under 13 år må melde seg på med foresattes personalia, men melder inn fisk som vanlig. Medlemskap sjekkes opp mot medlemsnummer hos NJFF.

Abborfdisker barn.JPG

Om konkurransen

Konkurransen starter 1. januar og varer til 30 mars. Man kan melde seg på i hele konkurranseperioden.

Det konkurreres i fire klasser: abbor, ørret, røye og «grand slam» som er totallengden av de største fiskene av hver art. Deltageren melder inn fisk til konkurranse ved å ta bilde av den med sin egen eller ledsagers mobil, og sender bildet inn via appen. Appen beregner selv lengden på fisken, og alt er gjort på noen få tastetrykk.

Det er totallengden av de tre største fiskene som er grunnlaget for sluttresultatet. Tre ørreter på 50cm vil gi en totallengde på 150cm. Man kan velge å være med i alle klassene og fiske alle de tre artene, eller legge all innsats på en art. 1, 2 og 3. plass vil premieres, og vi vil ukentlig løfte frem fine fangster som vi legger ut på våre sosiale medier. Resultatlistene vil oppdateres løpende, slik at man kan følge med på konkurrentenes fangster.

Foto Anita Høiby Gotehus.JPG
Foto: Anita H. Gotehus

Registrer deg og bli med, dette blir kjempegøy.

Fiskeregler og bruksanvisning

Regler - Isfiskekampen 2023

Bruksanvisning Fishbuddy-appen