MENY hamburgermeny Close-menu button
Rypejakt i Engerdal

Jegerprøven

Jegerprøven ble innført som obligatorisk i 1986. Bakgrunnen for prøven, er at de som jakter vilt i Norge skal ha en god kunnskap og riktige holdninger under jaktutøvelse.

Oppstart utsatt på ubestemt tid!​​​

Norges Jeger- og Fiskerforbund er den største i landet, når det gjelder jegerprøven. Hvert år utdanner vi 10.000 nye jegere fordelt på over 500 jegerprøvekurs.

Alle som skal drive jakt eller fangst må først gjennomføre Jegerprøvekurs og avlegge eksamen. Det kan gjøres fra det året en fyller 14 år.​

Kurset skal gi førstegangsjegeren nødvendig basiskunnskap og skape gode holdninger, slik at jakta utøves på en human måte og fortsatt kan aksepteres i samfunnet. Temaer som behandles er bl.a.: Jaktmoral - Våpenbruk og sikkerhet - Lover og regler - Artskunnskap - Feller og fangst Behandling av felt vilt - Jaktmetoder – Jakthunder.

Vang JFF's jegerprøvekurs holdes på vårt klubbhus ved skytebana like nedenfor Gåsbu. 

Dermed er kurset knyttet tett opp til sitt rette miljø. Det vil være erfarne instruktører gjennom kurset som totalt er på 30 timer. Kurset vil i hovedsak gå på tirsdagskvelder. ​

Den teoretiske innedelen vil i 2021 gjennomføres ved Gåsbu Jaktskytebane. 

Den elektroniske eksamenen arrangeres av Hamar Kommune og blir avholdt​​​​​i mai. Bestått eksamen er 40 riktige svar på 50 spørsmål.

Priser:

Medlemmer Vang JFF     kr 2000,-

Ikke medlemmer             kr 2750,-

Har du spørsmål ta kontakt med Lars Brøseth på tlf: 91 80 95 95 eller [email protected]