Norgesmesterskap

Søknadsfrist for NM-arrangement i 2024 er desember 2022. Bakgrunnen for den lange fristen er at NJFF mener det erfaringsmessig er viktig at de lokale arrangørene har god tid på seg til å planlegge de store NM-stevnene. Søknad om arrangementer som står ledige ved utløp av søknadsfristen, vil bli behandlet fortløpende.​​

 

Hva er jaktfelt?

Jaktfelt er en type feltskyting organisert av Norges Jeger- og fiskerforbund hvor man skyter med rifle på ulike dyrefigurer. Det er varierende avstander mellom ca 40-200 meter og i forskjellige skytestillinger, vanligvis stående, sittende og liggende. Vanligvis skytes det på 6 ulike poster med 5 skudd i hver figur. Figurene har en indre treffsone som gir 5 poeng og en ytre treffsone som gir 3 poeng. Med totalt 30 skudd er da maksimal poengsum 150 poeng.

Hvor? 

Informasjon kommer

Informasjon kommer

 

 

Informasjon kommer

 

Hva er elgbane?

100 meter løpende elg, også kalt elgbaneskyting er en skyteøvelse innen grenen viltmål hvor man skyter på en bevegelig skive av en elg på 100 meters avstand. Skiven kan være elektronisk eller av papp. Et stevne består av 20 skudd. De 10 første skuddene skytes mot en statisk skive, mens de 10 siste skuddene mot en bevegelig skive. De 5 første skuddene mot den statiske skiven skytes sittende, og de neste 5 stående. Serien på den bevegelige skiven består av 10 skudd. Den maksimale kombinerte poengsummen for et stevne er 100 poeng.

Hvor? 

Informasjon kommer

Arrangør mangler