Jaktskyting

Formålet med NJFFs jaktskyting mot stillestående og bevegelige viltmål er å gi jegeren trening i skyteferdighet for utøvelse av mest mulig human jakt, sikkerhet i våpenbehandling, og for rekruttering og opplæring av ungdom.

Skytegrener

Visste du at det finne hele syv ulike skytegrener?

Les mer her External-link icon

Storviltjegere er pålagt skytetrening i form av 30 obligatoriske treningsskudd, samt storviltprøve. Treningsskuddene kan avgis på valgfritt mål, og mange velger å skyte disse på dyrefigurer eller løpende elg.  Skyting på dyrefigurer inngår i konkurransegrenen jaktfeltskyting, og NJFF har også elgskyting på sitt konkurranseprogram.​

Leirdueskyting med hagle er utmerket trening for fuglejegere, og det finnes leirduebaner som simulerer de fleste jaktsituasjoner. Den mest utbredte formen for leirdueskyting kalles jegertrap, hvor det skytes på fragående leirduer (simulerer jakt med stående fuglehund). 

En mer variert form for leirdueskyting er leirduesti. Leirduene kastes ut slik at de simulerer ulike jaktsituasjoner, og en kan oppleve mange ulike skuddvinkler på leirduer som er motgående, fragående, eller som kommer rett fra siden. Det kan også sendes leirduer langs bakken, såkalt "rabbit".  ​​

Figurjakt er også en skyteform som passer ypperlig for haglejegere flest, både de som jakter fugl og annet vilt med hagle. Her skytes det på metallfigurer som har ett pappkort montert i vital sone på dyret. 

Figurene slippes som oftest på en streng som passerer et skytefelt på 5-10 meter, og på jegermessig skyteavstand. Dette er virkelig realistisk jakttrening.

NJFFs lokallag har skytebaner rundt om i landet, hvor det er muligheter for å trene med både hagle og rifle, og det er en rekke tilbud til de ulike målgruppene. 

Det arrangeres egne kurs i både skyting og jakt for nybegynnere, ungdom, og jenter. I tillegg har jaktskyting utviklet seg til å bli en konkurranseaktivitet som interesserer svært mange av NJFFs medlemmer, og alle aktivitetene som er beskrevet over finnes også som egne konkurransegrener. Dette kan du lese mer om på sidene om konkurranser.​

Skytebaner

Her kan du finne alle skytebaner tilknyttet Norges Jeger- og Fiskerforbund. Du finner den samme oversikten i NJFF-appen. 

Finn din skytebane External-link icon

Mer om jaktskyting:

Aktuelt

Skyteaktiviteter

Tilpass søket etter aktiviteter og kurs

Filter Aktivitet
Open-filter icon

Velg tidspunkt