MENY hamburgermeny Close-menu button

Alt-i-ett-gryte

Har du både kjøtt, grønnsaker og saus til overs fra steken? Ta vare på alt sammen og lag en knallgod alt-i-ett-gryte dagen-derpå. Om det ikke strekker helt til med grønnsaker og saus, så kan du selvsagt fylle på med det du har i kjøleskapet.

​Om du har nok grønnsaker til overs, kan du sløyfe løk, gulrøtter og erter i oppskriften. Ellers er det bare å bruke det tilbehøret du har til overs – både beter, gulrøtter, poteter, sellerirot, pastinakk, sopp og løk passer godt i denne gryta.  

Alt-i-ett-gryte av restematen

Om det er andre grønnsaker du har tilgjengelig, så er det bare å bruke det. Har du for eksempel frosne erter i fryseren, så passer det veldig godt i en alt-i-ett-gryte. Brokkoli og blomkål vil også passe godt. Er det knapt med saus, så kan du ha i litt ekstra kjøttbuljong, matfløte og solbærsaft.  ​

Oppskrift 
Alt-i-ett-gryte

Ingredienser
4 personer

800 gr rester av steken  
2 gulrøtter 
1 løk 
2 ss smør 
3 dl frosne erter 
Rester av grønnsaker/poteter 
Rester av sausen 
Saus (om ikke restene strekker til): 
500 gr kjøttbuljong  
1 dl solbærsaft  
2 dl matfløte  
2 ts tørket timian 
1 ts salt
1 ts pepper
Maizena 

Slik gjør du: 

  1. Del gulrøttene og løken i middels store biter og kjøttet i små biter. 
  2. Varm opp en gryte på middels høy varme med smør, og ha i gulrøtter, løk, kjøtt og frosne erter. La det frese i ca. 10 minutter på middels varme. 
  3. Ha i restene av sausen. Om du ikke har nok saus, kan du tilsette kjøttbuljong, solbærsaft og matfløte. Sak til med timian, salt og pepper. Ha eventuelt i maizena for en tykkere saus. 
    Tips: Maizena brun og lys jevner til saus gir ingen melsmak og kan has rett i gryta.  
  4. Har du rester av grønnsaker som beter, sopp, løk, rotgrønnsaker og poteter, så kan de deles opp i middels store biter og has i gryta.  
  5. La gryta putre til alt er gjennomvarmt.