MENY hamburgermeny Close-menu button
Andelår i indisk gryte

Andelår i indisk gryte

Denne oppskriften tar andelårene til et nytt nivå. Andelår i indisk gryte er en smaksbombe som kommer til å varme godt utover høsten.

Ingredienser
4 personer:

Salt/pepper
8 stk andelår
3 ss olje
2 stk løk
3 fedd hvitløk 
2 ss revet ingefær
2 ss tomatpuré
3 ts garam masala
3 ts malt spisskummen
2 ts malt gurkemeie
0.5 ts malt koriander
0.5 ts malt chili
0.5 ts malt kardemomme
2 l grønnsakskraft/buljong
400 gr knuste tomater
3 dl fløte
Tilbehør:
Naanbrød
Kokt ris

Slik gjør du:

  1.  Krydre andelårene med salt og pepper. Varm opp en stekepanne på middels høy varme, og fres andelårene med skinnsiden ned til skinnet er sprøtt. La oljen være igjen i stekepannen, og legg andelårene til side.

  2. Finhakk løk, hvitløk og ingefær, og ha det over i stekepannen. Fres til løken er blank. Tilsett tomatpuré, garam masala, spisskummen, gurkemeie, koriander, chili og kardemomme, og fres det under omrøring til til blandingen begynner å bli mørkere.

  3. Ha grønnsakene og andelårene over i en stor gryte sammen med kraft/buljong, knuste tomater og fløte. Kok opp, reduser varmen og la det småkoke til andelårene nesten faller av beinet og væsken er litt tykkere, cirka 2 - 2.5 timer. Smak til med salt og pepper.

  4. Server andelår i indisk gryte med kokt ris og naanbrød.