TV-kokk og kokebokforfatter, Charlotte Mohn Gaustads bærkjeks er så gode at vi anbefaler å lage dobbel porsjon. Med deilige bær som tyttebær og blåbær kommer disse til å gå ned på høykant.

Bærkjeks

TV-kokk og kokebokforfatter, Charlotte Mohn Gaustads bærkjeks er så gode at vi anbefaler å lage dobbel porsjon. Med deilige bær som tyttebær og blåbær kommer disse til å gå ned på høykant.

Enkel30 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Bærkjeks:

200 g

meiersmør

200 g

brunt sukker

2 stk

egg

2 ts

bakepulver

200 g

siktet hvetemel

200 g

havregryn

200 g

bær

Slik gjør du:

Bærkjeks:

 

Varm opp stekeovnen til 180 grader. 

 

Smelt smøret. 

Rør sammen sukker og egg i en bolle. Bland deretter inn de resterende ingrediensene. 

Hvis du vil lage to ulike kjeks (blåbær og tyttebær), deles deigen i to boller før du blander i bær. 

Form deigen til kjeks. Enten ved å rulle en tykk pølse som deretter deles i skiver. Eller ved å trille små kuler (ca 1 ss) og klem de litt flate. Legg kjeksene på et stekebrett som er kledd med bakepapir . 

Kjeksene stekes til de er gylne i kantene på midterste rille i ovnen, ca. 15-20 min. 

 

Tisp:

Tid og temperatur vil variere fra ovn til ovn.

Avkjøles på rist og oppbevares i en kakeboks.

Flere oppskrifter med bær