MENY hamburgermeny Close-menu button

Bærkjeks

TV-kokk og kokebokforfatter, Charlotte Mohn Gaustads bærkjeks er så gode at vi anbefaler å lage dobbel porsjon. Med deilige bær som tyttebær og blåbær kommer disse til å gå ned på høykant.

Charlotte laget den herlige retten hjemme på Markestad gård på Hamar i forbindelse med NJFFs aktivitetsopplegg, Helt vilt. 

Sammen med eller i stedet for nevnte bær kan du bruke både hakkede nøtter, granskudd, andre bær, løvetann, brennesle osv i kjeksene. Prøv deg fram! 

Oppskrift 
Bærkjeks 

Ingredienser: 
Til ca. 30 kjeks (2 stekebrett.) 

200 gr meierismør 
200 gr brunt sukker 
2 stk egg 
2 ts bakepulver 
200 gr siktet hvetemel 
200 gr havregryn 
200 gr bær (evt 100 gr blåbær og 100 gr tyttebær) 

Slik gjør du: 

  1. Varm opp stekeovnene til 180 grader. 
  2. Smelt smøret. 
  3. Rør sammen sukker og egg i en bolle. Bland deretter inn de resterende ingrediensene.  
  4. Hvis du vil lage to ulike kjeks (blåbær og tyttebær), deles deigen i to boller før du blander i bær. 
  5. Form deigen til kjeks. Enten ved å rulle en tykk pølse som deretter deles i skiver. Eller ved å trille små kuler (ca 1 ss) og klem de litt flate. Legg kjeksene på et stekebrett som er kledd med bakepapir . 
  6. Kjeksene stekes til de er gylne i kantene på midterste rille i ovnen, ca. 15-20 min.  
    (OBS: Tid og temperatur vil variere fra ovn til ovn.) 
  7. Avkjøles på rist og oppbevares i en kakeboks. 

 

Her finner du flere oppskrifter av Charlotte Mohn Gaustad: