MENY hamburgermeny Close-menu button

Bakt ørret

Bakt ørret fylt med sitron og urtesmør smaker nydelig sammen med grønnsaker som rødløk, gulrøtter og blomkål. Dette er en alt-i-ett-form til travle dager da man har lyst på noe ekstra godt til middag.

Publisert 17. juni 2021 kl. 21.24

Denne retten kan du forberede på forhånd samme dag og sette i kjøleskapet til det er middagstid. Perfekt på vårdager når hagearbeid står for tur. 

Oppskrift 
Bakt ørret 

Ingredienser 
4 personer: 

2 kg ørret 
2 stk sitron 
2 never frisk estragon  
2 ts grovkvernet peppermix 
2 s grovkvernet salt 
Urtesmør: 
4 ss smør 
2 ts tørket estragon 
2 ts tørket persille 
1 lite fedd hvitløk 
Grønnsaker: 
4 stk gulrøtter 
16 stk små poteter 
0.5 stk liten blomkål
1 stk rødløk  

Slik gjør du: 

  1. Varm opp stekeovnen til 150 grader. 
  2. Rens ørreten og tørk den.  
  3. Del sitron i skiver og legg skivene i buken på ørreten. Ha frisk estragon på topp av sitronen.  
  4. Bland sammen smør, tørket estragon, tørket persille og finhakket hvitløk. Legg små klatter i buken på ørreten. 
  5. Krydre ørreten godt med grovkvernet pepper og salt, og den over i en ildfast form. 
  6. Skrell og del gulrøttene i små biter, del poteten i to, blomkål i tynne skiver og rødløken i mellomstore skiver, og ha det over i den ildfaste formen sammen med ørreten. 
  7. Sett formen på midterste rille i stekeovnen. Stekes i ca. 45 minutter. Her kommer det veldig an på størrelsen på ørreten. Har du flere små blir steketiden mindre. Ørreten er ferdig når kjernetemperaturen er 50 grader eller når skinnet løsner. ​​