Bakt ørret

Bakt ørret fylt med sitron og urtesmør smaker nydelig sammen med grønnsaker som rødløk, gulrøtter og blomkål. Dette er en alt-i-ett-form til travle dager da man har lyst på noe ekstra godt til middag.

Enkel60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Bakt ørret:

2 kg

ørret

2 stk

sitron

2 never

frisk estragon

2 ts

grovkvernet pepper

2 ts

grovkvernet salt

Urtesmør:

2 ss

smør

2 ts

tørket estragon

2 ts

tørket persille

1 fedd

hvitløk

Grønnsaker:

4 stk

gulrøtter

16 stk

små poteter

1 stk

liten blomkål

1 stk

rødløk

Tips:

Denne retten kan du forberede på forhånd samme dag og sette i kjøleskapet til det er middagstid. Perfekt på vårdager når hagearbeid står for tur. 

Slik gjør du:

Bakt ørret:

Varm opp stekeovnen til 150 grader. 

Rens ørreten og tørk den. 

Del sitron i skiver og legg skivene i buken på ørreten. Ha frisk estragon på topp av sitronen. 

Bland sammen smør, tørket estragon, tørket persille og finhakket hvitløk. Legg små klatter i buken på ørreten. 

Krydre ørreten godt med grovkvernet pepper og salt, og den over i en ildfast form. 

Skrell og del gulrøttene i små biter, del poteten i to, blomkål i tynne skiver og rødløken i mellomstore skiver, og ha det over i den ildfaste formen sammen med ørreten. 

 

Sett formen på midterste rille i stekeovnen. Stekes i ca. 45 minutter. Her kommer det veldig an på størrelsen på ørreten. Har du flere små blir steketiden mindre. Ørreten er ferdig når kjernetemperaturen er 50 grader eller når skinnet løsner. ​​

Flere oppskrifter med ørret