MENY hamburgermeny Close-menu button

Bakt ørret

Bakt ørret fylt med sitron og urtesmør smaker nydelig sammen med grønnsaker som rødløk, gulrøtter og blomkål. Dette er en alt-i-ett-form til travle dager da man har lyst på noe ekstra godt til middag.

Denne retten kan du forberede på forhånd samme dag og sette i kjøleskapet til det er middagstid. Perfekt på vårdager når hagearbeid står for tur. 

Oppskrift 
Bakt ørret 

Ingredienser 
4 personer: 

2 kg ørret 
2 stk sitron 
2 never frisk estragon  
2 ts grovkvernet peppermix 
2 s grovkvernet salt 
Urtesmør: 
4 ss smør 
2 ts tørket estragon 
2 ts tørket persille 
1 lite fedd hvitløk 
Grønnsaker: 
4 stk gulrøtter 
16 stk små poteter 
0.5 stk liten blomkål
1 stk rødløk  

Slik gjør du: 

  1. Varm opp stekeovnen til 150 grader. 
  2. Rens ørreten og tørk den.  
  3. Del sitron i skiver og legg skivene i buken på ørreten. Ha frisk estragon på topp av sitronen.  
  4. Bland sammen smør, tørket estragon, tørket persille og finhakket hvitløk. Legg små klatter i buken på ørreten. 
  5. Krydre ørreten godt med grovkvernet pepper og salt, og den over i en ildfast form. 
  6. Skrell og del gulrøttene i små biter, del poteten i to, blomkål i tynne skiver og rødløken i mellomstore skiver, og ha det over i den ildfaste formen sammen med ørreten. 
  7. Sett formen på midterste rille i stekeovnen. Stekes i ca. 45 minutter. Her kommer det veldig an på størrelsen på ørreten. Har du flere små blir steketiden mindre. Ørreten er ferdig når kjernetemperaturen er 50 grader eller når skinnet løsner. ​​