MENY hamburgermeny Close-menu button
Balsamicosaus passer ypperlig til viltkjøtt. Retten blir perfekt med kremet tilbehør som potetmos eller fløtegratinerte poteter.

Balsamicosaus

Balsamicosaus passer ypperlig til viltkjøtt. Retten blir perfekt med kremet tilbehør som potetmos eller fløtegratinerte poteter.

Publisert 13. januar 2023 kl. 21.13

Oppskrift
Balsamicosaus

Ingredisenser
4 personer:


1 stk sjalottløk
1 ss rapsolje
1 ss sukker
1 dl rødvin
1 dl balsamicoeddik
4 dl oksekraft
1 ts sitronsaft
Salt/pepper

Slik gjør du:

  1. Finhakk sjalottløk.
  2. Varm opp en stekepanne med rapsolje på middels varme, og fres løken til den er blank.
  3. Tilsett sukkeret og la det smelte inn. Det skal ikke bli brunt.
  4. Sil sausen.
  5. Tilsett rødvin og balsamicoeddik, og la det koke ned til 1/3 av mengden.
  6. Tilsett oksekraft og la sausen koke opp, gjerne i 20 minutter.
  7. Smak til med sitronsaft, salt og pepper
  8. Ønsker du en tykkere saus kan du jevne den men litt maizenna.