
Balsamicosaus
Balsamicosaus passer ypperlig til viltkjøtt. Retten blir perfekt med kremet tilbehør som potetmos eller fløtegratinerte poteter.
Publisert 13. januar 2023 kl. 21.13
Oppskrift
Balsamicosaus
Ingredisenser
4 personer:
1 stk sjalottløk
1 ss rapsolje
1 ss sukker
1 dl rødvin
1 dl balsamicoeddik
4 dl oksekraft
1 ts sitronsaft
Salt/pepper
Slik gjør du:
- Finhakk sjalottløk.
- Varm opp en stekepanne med rapsolje på middels varme, og fres løken til den er blank.
- Tilsett sukkeret og la det smelte inn. Det skal ikke bli brunt.
- Sil sausen.
- Tilsett rødvin og balsamicoeddik, og la det koke ned til 1/3 av mengden.
- Tilsett oksekraft og la sausen koke opp, gjerne i 20 minutter.
- Smak til med sitronsaft, salt og pepper
- Ønsker du en tykkere saus kan du jevne den men litt maizenna.