En god saus er med på å gi måltidet en ekstra god smaksopplevelse. Den binder rett og slett retten sammen. Vi har samlet alle våre sauser, og håper du finner en som passer til det du har tenkt til å lage.

Gode sauser til vilt og fisk

En god saus er med på å gi måltidet en ekstra god smaksopplevelse. Den binder rett og slett retten sammen. Vi har samlet alle våre sauser, og håper du finner en som smaker.

Publisert: 05. april 2022 kl. 16.38

Sist oppdatert: 26. mars 2024 kl. 10.30

Det finnes mange sauser utenom den klassiske brune og hvite. De kan smakstilsettes med alt fra urter til sitrus, søtt og salt. Både vin, brunost, solbærsaft, søt soyasaus, øl, laurbærblader og einebær er gode smakstilsetninger.

Selv om du følger en oppskrift, så ikke glem at det er viktig å smake til sausen etter at den har kokt inn. Både salt, pepper, urter, syrlighet og sødme kan heve smaken.

Sauser til vilt

Sauser til fisk

Viltkraft

Skal du lage viltsaus, så anbefaler vi at du koker din egen viltkraft. Det vil heve sausen mange hakk. Viltkraft kan fint fryses ned i porsjoner. Du kan selvsagt opgså bruke både fond, kraft og buljong kjøpt i butikken også.

1.5 kg kraftbein av vilt
0.5 purre 
2 stk gulrøtter
200 gr sopp 
1 stk løk 
2 ts einebær 
5 kvister timian 
1 ts salt 
1 ts pepper 
4 liter vann 

Slik gjør du:

  1. Ha kraftbeina over på en oljet stekeplate og brun dem i stekeovnen på 250 grader. 

  2. Grovhakk grønnsakene og ha dem over i en stor kjele. Tilsett vann, salt, pepper, timian og de brunede kraftbeina, og kok opp langsomt. Skum av underveis. ​

  3. La viltkraften koke i minst 4 timer. 

viltkraft.jpg