MENY hamburgermeny Close-menu button

Banansplitt på bålet

Banansplitt ble laget for første gang i 1904 i Pennsylvania i USA, og har i løpet av årene blitt en veldig populær dessert. Banansplitt på bålet er en turvennlig vri med bringebær, sjokolade og marshmallows.

Publisert 07. juli 2021 kl. 09.38

Desserten består tradisjonelt av banan, iskrem, sjokoladesaus og hakkede nøtter. Bananen blir delt på langs og servert med tilbehør. Det finnes flere variasjoner, men banansplitt på bålet​ vil nok falle i god smak hos spesielt de yngste.

Se innslag fra God Morgen Norge, TV2 der Anine Gutubakken Byles lager banansplitt på bålet.

Utstyr som anbefales:  

  • Aluminiumsfolie 
  • Klype 
  • Ved 
  • Lighter  

Oppskrift 
Banansplitt på bålet

Ingredienser 
4 personer: 

4 stk bananer 
1 pose små marshmallows 
100 gr sjokoladebiter 
150 gr bringebær 

Slik gjør du: 

Forberedelser hjemme: 

  1. Gjør et snitt i banene på langs slik at skallet åpner seg. Bruk en gaffel og mos banene litt. Fyll med marshmallows, sjokoladebiter og bringebæ​r. 
  2. Pakk bananene inn med aluminiumsfolie og pakk sekken. 

På tur: 

  1. Legg bananene på en bålrist, i en stekepanne eller på indirekte varme på bålet – for eksempel på en stor stein tett inntil bålet. La de ligge i ca. 10 minutter, til sjokoladebitene har begynt å smelte. 
  2. Pakk dem opp og server.  ​
Banansplitt-1.jpg
Banansplitt-5.jpg