Bringebæris
Har du plukket bringebær i høst? Da må du lage bringebæris til helgens dessert. Med friske bringebær og vaniljefrø får du en himmelsk god dessert. Har du andre bær kan du også bruke det.
Enkel•Over 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Bringebæris:
3 stk
egg
2 dl
sukker
1 stk
vaniljestang
500 g
bringebær
Tips:
Hjemmelaget is behøver ikke å være vanskelig å lage og det er ikke behov for mye ekstrautstyr. Med denne grunnoppskriften kan du raskt og enkelt lage is med det du har tilgjengelig av smakstilsetninger. .
Slik gjør du:
Bringebæris:
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Ha i fløten og pisk til du har en tykk og kremet konsistens.
Skarp vaniljefrøene ut av vaniljestangen og ha de over i isblandingen. Rør inn bringebærene.
Ha isen over i en brødform eller en plastboks og dekk godt med plast eller lokk.
Tips:
Du kan bruke denne grunnoppskriften i en iskremmaskin også.
Sett isen i fryseren til den blir stiv, det tar 2-3 timer. Ta isen ut av fryseren et par ganger underveis og pisk den godt opp slik at det ikke danner seg iskrystaller.