MENY hamburgermeny Close-menu button
Bringebæris

Bringebæris

Har du plukket bringebær i høst? Da må du lage bringebæris til helgens dessert. Med friske bringebær og vaniljefrø får du en himmelsk god dessert. Har du andre bær kan du også bruke det.

Hjemmelaget is behøver ikke å være vanskelig å lage og det er ikke behov for mye ekstrautstyr. Med denne grunnoppskriften kan du raskt og enkelt lage is med det du har tilgjengelig av smakstilsetninger. Bringebæris er nydelig, men du kan også bruke andre nyplukkede eller frosne bær i isen.

Oppskrift
Bringebæris

Ingredienser
4 personer:

3 egg
2 dl sukker
5 dl kremfløte
1 vaniljestang
500 g bringebær, friske eller frosne

Slik gjør du:

  1. Pisk egg og sukker til eggedosis.
  2. Ha i fløten og pisk til du har en tykk og kremet konsistens.
  3. Skarp vaniljefrøene ut av vaniljestangen og ha de over i isblandingen. Rør inn bringebærene.
  4. Ha isen over i en brødform eller en plastboks og dekk godt med plast eller lokk.

Tips: Du kan bruke denne grunnoppskriften i en iskremmaskin også.

  1. Sett isen i fryseren til den blir stiv, det tar 2-3 timer. Ta isen ut av fryseren et par ganger underveis og pisk den godt opp slik at det ikke danner seg iskrystaller.