
Brytebrød
Brytebrød er godt til både karbonader, stek og suppe. Penslet med hvitløkssmør gir det ekstra god smak. Du kan også fylle det med ost, soltørkede tomater eller pesto.
Publisert: 21. juni 2021 kl. 19.21
Sist oppdatert: 21. juni 2021 kl. 13.07
Oppskrift
Brytebrød
Ingredienser
4 personer:
75 g margarin
3 dl melk
700 gram hvetemel
1 ts salt
1 ss sukker
1 pk tørrgjær
1 stk egg
Pensling:
3 ss bladpersille (finhakket)
3 fedd hvitløk
200 gr smør
Slik gjør du:
- Smelt margarinen og bland den sammen med melken.
- Ha hvetemel, sukker og salt i en bakebolle og tilsett melke- og margarinblandingen. Kjør på lav hastighet i kjøkkenmaskinen i fem minutter. Tilsett tørrgjær etter et par minutter.
- Tilsett egg og kjør videre på middels hastighet i fem minutter, til deigen slipper bollen.
- Dekk bakebollen med plast og la deigen heve i cirka 1 time, til deigen har dobbel størrelse.
- Varm opp stekeovnen til 225 grader.
- Ha litt hvetemel på kjøkkenbenken og rull deigen ut til en pølse. Del i 8 like store emner og trill emnene til jevne og fine rundstykker.
- Pensle en paiform på 26 centimeter med smør, og legg emnene tett inntil hverandre i paiformen. Legg en i midten og resten rundt i en sirkel.
- Dekk brytebrødet med et kjøkkenhåndkle og etterhev i 30 minutter.
- Varm opp stekeovnen til 225 grader.
- Varm opp en kjele på middels varme med smør og tilsett finhakket hvitløk og persille. La det småkoke på lav varme i 2 minutter.
- Pensle brytebrødet med hvitløkssmøret og avslutt med litt grovkornet salt.
- Stek på midterste rille i 15 minutter, til brytebrødet har en fin og gyllen farge.
- Avkjøl brytebrødet på en rist i 10 minutter før servering.