Carbonara med smak av vilt smaker helt fortreffelig. Viltkjøtt i retter inspirert av det italienske kjøkken passer ypperlig, og selv om carbonara i utgangspunktet består av bacon, er reinsdyrfilet perfekt i den populære middagsretten.

Carbonara

Carbonara med smak av vilt smaker helt fortreffelig. Viltkjøtt i retter inspirert av det italienske kjøkken passer ypperlig, og selv om carbonara i utgangspunktet består av bacon, er reinsdyrfilet perfekt i den populære middagsretten.

Enkel30 min.

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Carbonar:

600 g

reinsdyrfilet

150 g

baconbiter

1 fedd

hvitløk

3 stk

egg

40 g

revet pecorino romano (ev. parmesan)

0.5 dl

fløte

400 g

spagetti

Lag hjemmelaget pasta

Vi har oppskriften som sørger for prikken over i-en i en carbonara. Nemlig pasta fra bunnen av.

 

 

Slik gjør du:

Carbonara:

Del reinsdyrfileten i små biter. Varm opp en stekepanne med olivenolje på middels høy varme, og fres baconbitene et par minutter før du har i kjøttet. Stek til baconet er sprøtt og kjøttet har en fin stekeskorpe.

Krydre kjøttet med med kvernet pepper og tilsett finhakket hvitløk.

Ha eggene og pecorin-osten i en bolle. Tilsett litt nykvernet sort pepper. Bland deretter raskt med en gaffel – eller en håndvisp – til du har en kremet saus.

 

Kok opp en kjele med lettsaltet vann, og kok spaghettien etter anvisning på pakken. Den skal være al dente - det vil si at den skal ha litt tyggemotstand. 

Tips:

Bruk en stor kjele slik at spaghettien får plass uten å knekke den. Det er best å holde dem hele, slik at de enkelt kan snurres rundt gaffelen – da trenger du ikke skje når du spiser. For å koke spaghetti uten å knekke dem, hold bunten oppreist og senk den forsiktig ned i det kokende vannet.

Ha spagettein over i en stekepanne på høy varme og tilsett kjøttet. Når spagettien og kjøttet freser i pannen,  varmen senkes til lavt ellers vil eggene koke for mye, og du ender opp med eggerøre i stedet for en kremet carbonara.

 

 

Hell egg- og pecorinoblandingen over den varme pastaen med en gang, og rør raskt. Siden pannen står på lav varme, vil eggene koke forsiktig, og skape en jevn og kremet konsistens uten klumper. Følg med på konsistensen – den skal være fløyelsmyk, ikke for rennende.Tilsett lityt fløte og eventuelt litt pastavann for å jevne ut sausen. 

Tips:

  • Hvis carbonaraen din ser for vannaktig ut, blander du bare inn litt mer revet pecorinoost.
  • Hvis den virker for tykt eller klissete, tilsett en spiseskje eller to med pastavann for å løsne det opp.